Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erdal Irmak, "Sağlıklı yaşam için çocuklarda fiziksel aktivite ve hareketliliğe önem vermek gerekiyor" dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erdal Irmak, çocuklarda fiziksel aktivite ve hareketliliğinin önemine değindi.

BESLENME KADAR ÖNEMLİ
Çocukların özgüvenini kazanması, bedenlerini tanıması, sosyalleşmesi, sağlıklı büyümesi ve gelişmeleri açısından fiziksel aktivite, hareketlilik ve sporun büyük önem arz ettiğini dile getiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Erdal Irmak, "Beslenme, çocuklar için ne kadar büyük öneme sahip ise, düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite, hareketlilik ve spor da enerji açığının ortaya çıkması sağlığı ve gelişimi açısından da büyük önem taşır.
Maalesef günümüzde çocuklar çevresel koşullar nedeniyle hareket kısıtlılığına maruz kalmaktadır.

ÇOCUKLARA GEREKLİ ORTAMLARI SAĞLAYALIM
Fiziksel aktivite her bireyde olduğu gibi çocuklarda da bir çok fayda sağlamaktadır. Çocukların zinde ve sağlıklı olmalarına katkıda bulunur. Yaşam döngüsü boyunca en aktif olan çocukluk çağında, büyük şehirlerde yaşayan çocuklar, teknolojik bağımlılık olan çocuklarda hareket kısıtlılığı artmaktadır.
Bu anlamda çocukların yaşam alanlarında düzenli fiziksel aktivitelerin sağlayabilecekleri ortamın oluşturulması gerekmektedir.
Buradan ebeveyn ve çocuklara seslenmek istiyorum: "Harekete çocuklukta başlayalım, sağlıkla yaşayalım" diyerek sözlerine son verdi.