Bafra siyaseti ve kamuoyu son günlerde gündeme gelen kardeş belediye krizi ile ilgili epeyce meşgul olmuş durumdayken iki satırda ben karalamak istedim
Bafra Belediyesi ile Kastamonu Doğanyurt Belediyesinin kardeş belediye olmasıyla ilgili AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından gelen talebin Başkan Hamit Kılıç tarafından meclise sunulmadan önce bir gazeteci tarafından gündeme getirilen, Doğanyurt Belediye Başkanının geçirdiği yolsuzluk soruşturması haberi Bafra’da gündeme damgasını vurdu.
Hal böyle olunca da Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen “Kardeş Belediye” talebi AK Parti’li meclis üyelerince kabul edilirken MHP ve İYİ Parti’li meclis üyeleri tarafından red edildi.
Muhalif meclis üyelerinin talebi red etmesi normal karşılanırken ittifak ortağı olan MHP’nin red oyu vermesi ise ayrıca bir gündem oluşturdu ve kamuoyu bu durumu “İttifak Çatlağı” olarak değerlendirdi.
Tabi yaşanan bu süreçte haklı/haksız, suçlu/suçsuz tartışmaları da başladı.
Herkes davasında haklı…
Gazeteci haklı olarak eleştiri hakkını kullandı.
Belediye Başkanı partisinden gelen teklifi meclise sunarak görevini yaptı.
İYİ Parti ise muhalif olmasına rağmen mecliste gündeme gelen konuları kabul/red verme hakkına sonuna kadar sahiptir.
MHP ise kayıtsız şartsız bir ittifak ortağı olmak yerine doğru bulmadığı konularda destek vermeyerek meclisteki demokratik hakkını kullandı.
MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Doğanyurt MHP İlçe Başkanı ile görüşerek Doğanyurt Belediye Başkanı hakkında ki yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili bilgi alarak red kararı aldıklarını belirtti zaten.
Bu bir demokrasi örneğidir bana göre ve herkes kendince haklıdır.
Bunu “İttifak Çatlağı” olarak değil “İttifak Demokrasisi” olarak değerlendirmek en doğrusu.
AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan “Kardeş Belediyeler” projesi sadece AK Partili Belediyeler için geçerlidir. 
MHP, CHP ve İYİ Parti’de bu tür bir projeyi ortaya koyabilir ve sahip olduğu belediyeleri birbirlerine kardeş ilan edebilir. 
Dolayısıyla her parti bu tür de ki bir projeyi hayata geçirebilir ve belediye meclislerinde gündeme getirebilir. 
Bu doğal bir durumdur. 
Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya ilgili başlatılan soruşturmaya ilgili ise masumiyet karinesi çerçevesinde suçu sabit görülmemiş ise henüz soruşturma aşamasındayken ön yargılı olmakta doğru değil. 
Ayrıca bahse konu başkan ile değil Şehrin Belediyesi ile kardeş olunacağının da altını çizmek istiyorum.
Bence bu konuda herkesin üzerine düşeni yaptı.
Bu şehrin daha önemli sorunları var keşke onları da böyle tartışabilsek…
Kalın Sağlıcakla.