Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, "Obezite estetik bir sorun değil, diyabet, tansiyon, kalp ve damar gibi bir çok hastalıkların temeli olan çok ciddi bir sağlık sorunudur" dedi.
Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan ve bir çok hastalığın temeli olan obezite nedir, obezite tedavi süreci ve sonrası hakkında bilgiler verdi.
OBEZİTE NEDİR?
Op. Dr. Volkan Kınaş, "Obezite vücut kitle endeksinin 33 ve üzerinde olması yada kişinin sosyal faaliyetlerini yerine getiremeyecek kadar kendini obez hissetmesi ya da nümerik olarak obez olması demektir.
Obezite birçok hastalığın temeli konumunda artık. Kanserden, immün yetmezliği, hipertansiyondan, şeker hastalığına, uyku apnesine kadar çok geniş bir hastalık yelpazesinin temel nedeni obezitedir.
Obezite cerrahisi kişinin defaten diyetle, egzersiz yöntemleri ile kilo veremediği ya da vermiş olduğu kiloyu tekrar tekrar geri aldığı durumlarda kullanılan bir yöntem olup, kesin sonuç elde etmesi mümkün olan ve geri dönüşsüz kilo kaybının sağlandığı ideal kiloya gelindiğinde ise sabit kalabilen bir cerrahi yöntemdir.
Obezite cerrahisi dediğimiz zaman bir başlık altında mide botoksu, mide balonu, mide küçültme ameliyatı ve bypass yöntemleri gelir. Mide botoksu ve mide balonu geri dönüşlü yöntem olup obezite cerrahisine asla alternatif yöntemler değildir.
OBEZİTE CERRAHİSİ NEDİR?
Tedrici olarak 8-12 kilo civarında kilo kaybı hedefleyen hastalarımızda uyguladığımız bir yöntem. Ancak obezite cerrahisi tamamen geri dönüşsüz, tamamen kesin sonuç elde edebildiğimiz bir cerrahi yöntem.
Tüp mide ameliyatları ( Sleeve Gastrektomi)  ve bypass ameliyatları ile hastalarımıza obezite anlamında yardımcı olabiliyoruz. 
Obezite cerrahisini kliniğimizde kapalı yöntemle uyguluyoruz. Tabiki Dünyanın her yerinde olduğu gibi. Ancak dünyanın her yerinde olduğundan biraz farklı olarak sadece 3 delikten yapıyoruz.
Bu hastalarımız için hem daha estetik bir sonuç elde etmemizi sağlıyor, hem de beraberinde ameliyat sonrası ağrıyı minimize etmiş oluyoruz ve yine beraberinde hastamızın sosyal hayatına dönüşünün çok daha hızlı bir hale getiriyoruz. Obezite cerrahisi uyguladığımız hastalarımızda ameliyatın total süresi 20 ila 25 dakika kadar sürüyor. Ameliyattan sonraki gün artık beslenmeye başlıyoruz ve bir sonraki gün taburcuya hazır hale geliyoruz. Ancak şehir dışından ve yurtdışından gelen hastalarımız için 1 gece daha ekstre onları hastanede tutarak yüzde yüz emin olarak içimiz rahat ederek onları evlerine uğurlamış oluyoruz.
UYGULAMA SÜRECİ
Ameliyat sonrası süreçte kliniğimin çalışmaları gereği her şey yeni başlamış oluyor, ve sizi diyetisyenimiz yardımı ile ve asistanımız yardımıyla, istediğiniz de bana direk ulaşmak imkanı  sunarak sizlere tüm bu süreçte yanınızda oluyoruz.
Ameliyat yaklaşık 20 ile 25 dakika sürüyor dediğim gibi kapalı yöntemle yapıyoruz. Tabiki hastamızın ameliyathaneye girmesi, ameliyatın hazırlık süreci ve ameliyat sonrası dinlenme sürecini de kattığımızda bir ile bir buçuk saat sürüyor fakat ameliyatın total süresi 20-25 dakika diyebiliriz.
Yurtdışından dahi aracı ile gelip ameliyat olup yine aracını kendisi kullanmak suretiyle evine dönen hastalarımız var.
Obezite cerrahisi sonrasında 3. 4. gün itibari ile uçak ile yada özel araçla seyahat etmekte hiçbir sakınca yok gönül rahatlığı ile hastalarımız evlerine gidebilirler." diyerek sözlerine son verdi.