Samsun Atakum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Dostlar Parkı'nın iki ziyaretçisi vardı. Parka şiir yazmak için gelen şair Oktay Zerrin; parkta hiç kımıldamadan oturan bir sarı kedi gördü.

Kedi hiç istifini bozmadan, sessizce ve biraz da soğuk bir havada; şair Oktay Zerrin'in aynı oturağa oturmasını sessizce izledi.

Şiir defterini, kalemini çıkartan Zerrin, " Her an eleştiri, her an şikâyet " adlı şiirini yazmaya başladığı sırada; sarı kedi şair Oktay Zerrin'in yanına gelip oturdu. Zerrin; şiir yazarken devamlı kendisine bakan ve ilgi isteyensarı kediyi sevince hoşuna gitti.

O esnâda kedi hapşırıp, öksürmeye başlayınca şair Zerrin; kedinin midesinin bulandığını veya açlıktan ve soğuktan dolayı öksürüp, istifra edebileceğini düşünerek bir süre kediyi bırakıp karşı oturağa oturdu

Tam bu anda; parka başka bir kedi daha geldi ve doğru ayaklarını oturağa dayayıp sarı kediyle bir süre bakştılar ve garip sesler çıkardılar. Her neye sinirlendiyse; sarı kedi oturduğu ve yattığı yerden birden bire kalkıp, hışımla diğer kediyi kovalamaya başladı,

Sarı kedinin bağırarak diğer kediyi can havliyle kovaladığı kedi, bir arabanın altına girdiyse de onu takip eden ve gözüne kestiren sarı kedi; diğer kediyi kovalarken gözden kayboldu.

Şair Oktay Zerrin'in kediyle ilk dörtlüğü yazdığı ve bitirdiği şiiri ise şöyle:

HER AN ELEŞTİRİ, HER AN ŞİKÂYET

Her an eleştiri, her an şikâyet

Önce kendimizi eleştirelim

Yaparız yüz türlü yorum, rivâyet

Elleri sevgiyle birleştirelim

Yalan ocak yıkar, dilden çıkınca

Sağlık zor bulunur elden kaçınca

Sol yanı aşk denen ateş yakınca

Sevgiyi oraya yerleştirelim

Sakın kırmayalım, kalplerimizi

Çekmeyelim dostluk ellerimizi

Korkuar sarmasın gözlerimizi

Hayatı paylaşıp, bölüştürelim

Oktay ZERRİN- Samsun-Atakum

04- 02- 2023- 14.11

Haber Merkezi Samsun