Ve büyük düşlerimin büyük kırıkları koca ömrümü törpüledi. Yoruldum.Yoruldum çünkü;hayat beni bir beden küçük gömlek yakası gibi sıkıyor. Dünya,insanlar beni sağırlaştırıyor artık.Çevrenin vurdumduymazlığından, bencilliğinden şaşkına döndüm.Sakin,basit ve tabiatla iç içe bir hayat istiyorum.Huzur,bir parça huzur istiyorum anlayacağınız.Kendimi,özümü,ruhumu dinlendirmek ve korumak istiyorum. Onu yeniden bulmak, keşfetmek istiyorum.Sadece bu.Evet evet,sadece bunu istiyorum.

Köy yok.Elektrik yok.insan yok.Sadece tabiat ve hayvanlar…Unuttuğum şeyleri yeniden hatırlamaya ve yaşamaya ihtiyacım var;boşluğa,sessizliğe,sükûna ve yalnızlığa…Kalabalıkta,kentte zaman bizden koşar adım kaçıyor.Yetişemiyoruz ardından.Saat yetmiyor.Gün yetmiyor.Oysa,tabiatta zaman durur.Geçmek bilmez bir türlü çok isteseniz de.Sizindir zaman.Hüküm sizindir.

Boş ve sıkıcı bir hayatta sıkıştığımı farkettim.Sadece boşluk. Kaybolmuştum.Bu yüzden daha derin,daha anlamlı yaşamak adına tabiata döndüm.Burada yaşıyorum şimdi.Gerçekten yaşıyorum.