Üç haftalık yarıyıl tatili başladı. İkinci dönem 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak. “Her güne bir etkinlik planlayarak tatilde çocuğun yaratıcılığını geliştirebilecek öğretici ve keyifli aktiviteler düzenleyebilirsiniz.

2020-2021 eğitim yılının ilk döneminin sonunda ilkokul ve ortaokul öğrencileri, sadece performans puanlarına dayalı bir karne alırken, lise öğrencilerine karne verilmedi. MEB, sınava hazırlık kurs kapsamında 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime geçebileceğini ifade etti. Yarıyıl tatilinde 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınav hazırlık çalışmaları kapsamında kursları yüz yüze yapılabilecek. Çocuklarınızla hergün keyifli bir aktivite planlayın.

HER GÜNE KEYİFLİ BİR AKTİVİTE…

“Makarnaları parmak boyalarıyla boyayıp ipe dizerek kolye yapabilir; traş köpüğü, nişasta ve toz boya kullanarak kendi oyun hamurunuzu yapabilirsiniz. Balonu şişirerek bacaklarınızın arasına yerleştirip düşürmeden evin içinde yürümeye çalışmak anaokulu seviyesindeki bir öğrenci için eğlenceli bir fiziksel aktivite olabilir. Renkli kâğıtları küçük parçalar halinde kesip onları bir kâğıda yapıştırarak mozaik çalışması yapabilirsiniz. Birlikte bir ressamı tanıyıp onun gibi resimler yapabilir, masal yazıp resimleyebilirsiniz. Evin çeşitli yerlerine oyuncak saklayıp “yaklaştın-uzaklaştın” gibi komutlar vererek bulmasını sağlayabilirsiniz.

AÇIK HAVADA ZAMAN GEÇİRİN

Sokağa çıkma serbestliğinin olduğu zamanlarda parka gitmek, yürüyüş yapmak ve açık havada zaman geçirmek bu tatilde en ihtiyaç duyacakları etkinliklerden biri olacaktır.

OKUMA BECERİSİNİ GELİŞTİRİN

 Çocuğun zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde okumanın önemi büyüktür. Dinleme becerisi okuma becerisinden çok önce gelişmeye başlar. Bir çocuk okumayı öğrenmeden de kendisine okunan bir şeyi dinleyebilir ve bundan keyif alabilir. Birlikte okuyacağınız kitaplar, dergiler ya da e-içerikler seçebilirsiniz. Okumak, akademik ve sosyal duygusal becerilerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.

Kalın sağlıcakla…