Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Millet İttifakı ortaklarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurmak için formül aradığını açıkladı.

Şen, "Millet İttifakı ile seçim öncesi 6'lı masada konuşulan anlaşmaya göre, seçimlere CHP listelerinden gireceğiz, seçim sonrası ise herkes kendi partisine geri dönecek idi. TBMM'nde seçilen vekiller yemin töreninin ardından grup kurma çabasında olacaklar" dedi.

"Mecliste söz almak istiyoruz"

Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin grup kurmak için görüşmeler sağladığını aktaran Şen, "Meclis çalışmalarında söz almak, halkın sesi olmak için ne kadar grubun içinde, ne kadar fazla komisyonun içinde bulunursak o kadar iyi olacak. Yarın Ankara'ya gidiyorum. Cumartesi İl Başkanları toplantısı var. Pazar günü de Genel İdare toplantısına katılacağım" açıklamasını yaptı.

20 milletvekili yetiyor

TBMM'nde, Saadet Partisi’nin 10, DEVA Partisi’nin 15, Gelecek Partisi'nin 10 ve Demokrat Parti’nin ise 3 milletvekili bulunuyor. Meclis’te bir siyasi partinin grup kurabilmesi için 20 milletvekiline sahip olması yetiyor. 

Ercan ÜSLÜ