Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda uygulanan kurslarda, hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaya yönelik teşvik edici, ilham verici, özgün örnekler; her yıl "Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışması" ile değerlendiriliyor. Altıncısı gerçekleştirilen çalışmada 73 ilden gelen 162 örnek, "Genel Müdürlük Seçim Komisyonu" tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmede 11 iyi uygulama örneği yayımlanmaya değer bulundu. 11 iyi uygulamanın 2’si Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinden geldi.

"Beşikten Mezara Kadar" eğitim anlayışıyla, farklılıklara sahip çıkan Atakum Halk Eğitimi Merkezi, tüm imkânlarıyla özel çocukların yanında oldu. Artı 1 farkla, Salihcan Öztan üst üste 6 yıl Türkiye şampiyonluğu, 4 Avrupa üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü kazandı. Mehmet Yasin Bayraktar, gençler kategorisi Türkiye şampiyonluğu, büyükler kategorisi Türkiye ikinciliği kazandı.

"CAMEK" projesi ile İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları düzenleyen Canik Halk Merkezi ise eğitimlerin sonunda kursiyerlerden 8 kursiyer mobilya kesim ve dikiş elemanı olarak koltuklara şekil verecek becerileri kazandı. 12 kursiyer Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımcısı olarak birçok ürünün bilgisayar ortamında çizimini ve tasarımını yapabilecek beceriye kavuştu. 9 kursiyer ise ahşap CNC makine operatörü olarak CNC makinelerini kullanabilen yeterliliklere sahip oldu.

Projeye destek veren Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı işletmeler, proje öncesinde verdikleri istihdam taahhüdünü yerine getirerek isteyen kursiyerlerin işbaşı yapmalarını sağladılar.

Düzenlenen ödül töreninde kurumlara ödülleri Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete tarafından takdim edildi.

preview image

Kaynak: iha