Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Samsun ve ilçelerinde görev yapan 400'e yakın motokurye bir araya geldi. Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği, Resto-İş Sendikası ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Karadeniz Bölge Temsilciği ile birlikte düzenlediği mangal etkinliği Batıpark’tagerçekleştirildi. Katılımcılara ızgara ikramı yapıldı. Etkinlikte konuşan Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Arslan Soylu, "Kaynaşalım, tanışalım istiyoruz. Her motorcuyu kardeş biliyoruz. Derneğe üye olsun olmasın. Ama derneğimize sahip çıkarsak her zaman için fiyatlarımızı koruruz, bazı dükkanları, sigorta yapmayanları yola koyarız. Onları hallederiz bir şekilde. Avukatımız da burada, en başından beri bizimle zaten. Birçok davaya baktı, birçok kişinin hakkını savundu, hakkını aldı. Allah razı olsun ondan. Kendisi de bir konuşma yapacak zaten burada" dedi.

Bolat: “Kuryeler artık görünür”

Etkinliğe katılan Türkiye İşçi Partisi Samsun 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Arslan Bolat, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Motosikletli kuryelerle sorunları ve talepleri hakkında konuşan Bolat, “Birçok zaman beraber mücadele ettik, uğraştık. Bu zamana kadar verdiğimiz ilk mücadele kuryelerin görünür olmasıydı. Yani var olma savaşıydı. Belki haklarınızı almak için bir süre geç kaldık ama daha sonradan insanlar sizi tanıdılar. İnsanlar sizin haklarınızı size teslim etmeye başladılar. Garsonun altında hiçbir hakkı olmayan bir şekildeyken bir anda gerçekten dinlenen, gerçekten sözü geçen, insanların ‘Acaba benim kurye mi olmam gerekiyor, ben üniversite okudum ama kurye mi olayım’ diye gıpta ile baktığı bir meslek haline geldiniz. Bunun da tek bir sebebi var, birlik ve beraberliğiniz” dedi.

Keskin: “Birlikteliğimiz Güç Verecek”

Buluşmaya Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Karadeniz Temsilcisi Şef İbrahim Keskin de katıldı. Buluşmada söz alan Keskin, restoran, kafe ve pastane çalışanlarının birlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte birlikteliğimiz her zaman güçlenerek devam edecek. Sesimiz birlikte daha gür çıkacak" dedi. Etkinliğe Samsun’un farklı ilçelerinden 400’e yakın motosikletli kurye katıldı. Izgara ikramı sonrasında kuryeler daha sonra görselbir şölen sundu.