Motorcu Dostu Bariyerlerin Önemi
Motorcu dostu bariyerler, motosiklet kullanıcılarının oto korkuluklara çarpması durumunda kazanın şiddetini azaltarak ciddi yaralanmaların ya da ölümlerin önüne geçiyor. Bakan Uraloğlu, "Motorcu dostu bariyerler, özellikle motosiklet sürücülerinin yolda daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyor. Trafik kazaları tespit tutanaklarını inceleyerek motosiklet kazalarının yoğunlaştığı kesimlerde bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi.
Yol Ağındaki Dağılım
Motorcu dostu bariyer uygulamaları, Türkiye'nin birçok ilinde hayata geçirildi. Antalya'da 18,3 kilometre bariyer montajı ile başlayan uygulama, şu ana kadar 134,6 kilometre devlet ve il yolunda tamamlandı. İstanbul, Muğla, Çanakkale, Bursa, Samsun gibi illerdeki önemli yollarda da bu bariyerler yer aldı. Ayrıca otoyollarda da 42,4 kilometre motorcu dostu bariyer bulunuyor. Ankara'da ise 3,9 kilometre otoyol ağında motorcu dostu bariyer bulunuyor.
Gelecek Hedefler
Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde motorcu dostu bariyer uygulamalarının artarak devam edeceğini ifade etti. 2024 yılı sonunda 20 kilometre daha motorcu dostu bariyer montajı yapılması hedefleniyor. Ankara, Mersin, Muğla, İzmir, Aydın, Bolu ve Düzce illerinde bu uygulamaların yoğunlaştırılacağı belirtiliyor.
Motosiklet Kazalarının Önlenmesi
Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 17,7’sinin motosikletlerden oluştuğunu ve yaklaşık 5 milyon motosikletin yollarda bulunduğunu vurguladı. 2023 yılında motosiklet kazalarının ciddi kayıplara yol açtığını belirten Uraloğlu, bu tür kazaları önlemek için çözümler geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.