Yunus Emre Enstitüsü, Uni Türkei, Ak-Akademi ve Almanya Köln Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla düzenlenen 2’nci Köln Eğitim Çalıştayı ve Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirildi.

Türkiye’den 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen eğitim fuarında; Üniversite kabul kriterleri, fakülte seçimi, burs olanakları, yurt olanakları, yaşam maliyeti gibi konularda Avrupalı öğrenciler bilgilendirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni (OMÜ) temsilen 2. Köln Eğitim Çalıştayı ve Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu katıldı.

OMÜ’nün tanıtımının yapıldığı fuarda Rektör Ünal; Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ve Köln Eğitim Ataşesi Muhterem Dilbirliği ile bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.

Etkinliğin açılışında konuşan Köln Başkonsolosu Turhan Kaya nitelikli meslek eğitimi ve üniversite eğitimi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Eğitim Ataşesi Muhterem Dilbirliği ise eğitim diplomasisinde Türkiye’de üniversitelerin rolü ve kalite standartlarının yükseltilmesinde Yüksek Öğretim Kalite Kurulu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ayrıca çalıştayda Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, ‘Yükseköğretimde AB Hareketlilik Projeleri’; Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkan Yardımcısı Adem Günaydın ise, ‘YTB Burs ve Pareketlilik Programları’ adlı sunumlar gerçekleştirdiler.

Rektör Ünal, Yurtdışı Türkler ve Eğitimde Gelecek Perspektifleri panelinde konferans verdi

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, ‘Yurtdışı Türkler ve Eğitimde Gelecek Perspektifleri’ panelinde Avrupa’daki çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilere ‘Modern Dönemde Dini Akımlar ve Düşünce Telakkileri’ adlı bir konferans verdi.

Yoğun katılımın olduğu konferans sonrasında gerçekleşen söyleşi de Rektör Ünal, Avrupa’daki üniversite öğrencilerine ve Türkiye’ye eğitim için gelecek olan gençlere verilen imkânlar hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Ünal daha sonra Türkiye’deki üniversiteler ve OMÜ’deki lisans ve lisansüstü eğitim hakkında öğrencilerle faydalı bilgiler de paylaştı.