Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey ilçesinde 4,5 yılda sağlam bir altyapı ve üstyapı inşa edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasıyla ilçelerde önemli yatırımlara imza atıldı. Öncelikli olarak alt ve üstyapı yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yol ve su sorununu en aza indirdi. 4,5 yıl içerisinde 19 ilçede çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından Ulubey de payını aldı. Ulubey ilçesi bu süre zarfında modern alt ve üstyapı ile buluşturuldu.

İlçeye 107 bin 700 metre içme suyu hattı

Zorlu arazi şartlarına rağmen çalışan ekipler, Ulubey ilçesinde yaklaşık 107 bin 700 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması yaptı. Yine 4 bin 584 metre kanalizasyon hattı çalışması da hayata geçirildi. Vatandaşların temiz suya ulaşımını sağlamak için de çalışan ekipler, 8 adet içme suyu deposu, 1 adet su alma yapısı inşa etti.

91 kilometre asfalt

Ulubey ilçesinde önemli yol çalışmalarına da imza atıldı. İlçede yapılan ulaşım yatırımları sonrası birçok mahalle ve grup yolu asfalt ile buluştu. Bu çerçevede Ulubey’de 4,5 yılda 91 kilometre sıcak asfalt başta olmak üzere sathi asfalt kaplama yapılırken, 34 kilometre uzunluğunda yeni yol açma ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.

Yine bu süre içerisinde bin 612 metre yağmursuyu hattı, 124 metre menfez, 8 bin 590 metreküp taş duvar çalışmaları tamamlanarak hizmete alındı.

Kaynak: