Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORBEL tarafından işletilen otoparklarda ücretlere şok edecek yüksek oranda zam yapıldı. Teleferik ücretlerine de aynı şekilde yüksek oranda zam yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL, otopark abonelik ücretlerine büyük bir zam yapma kararı aldı. Yüzde 125 oranındaki zamla birlikte, otopark aylık abonelik ücretleri oldukça yükseldi.

ORBEL otoparklarında otomobiller için geçerli olan saatlik ücret değişiklik gösterdi. Daha önce 1 saatlik otopark ücreti 8 lira iken, bu ücret 10 liraya çıkarıldı. Aynı şekilde, 2 saatlik ücret 20 TL, 3 saatlik ücret 25 TL, 5 saatlik ücret 30 TL, 9 saatlik ücret 40 TL, 14 saatlik ücret 45 TL ve tam gün (24 saat) için 50 TL olarak belirlendi.

Öte yandan, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan ORBEL A.Ş., teleferik fiyatlarına da zam uyguladı. Boztepe'ye gidiş-dönüş teleferik ücreti kişi başı 25 TL'den 60 TL'ye yükseltildi. Öğrenci tarifesi ise 15 TL'den 25 TL'ye çıkarıldı. Bu zamla birlikte, gidiş-dönüş tarifesi yüzde 140, öğrenci tarifesi ise yüzde 66 oranında artmış oldu.

Otopark ve teleferik fiyatlarındaki bu fahiş zamlar, vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, bu zamlara karşı tepkilerini dile getirerek daha uygun ve adil fiyat talep ettiler.

Haber: Ordu Olay / Emrullah Çelik