Dünyada, şehirleşmeyle birlikte insanlar daha çok çalışmaya ve daha çok para kazanmaya hedeflendi. Böylelikle eskiden daha çok zaman ayrılan işler şimdilerde azaldı. Tarım ve hayvancılık köylerde yapılırken, şehirlerde yaşayanlar ise farklı ihtiyaçları karşılamak adına çalışmaya başladılar. 

Bugün şehirde yaşan bir insan, tüm gıda ürünlerini marketlerden satın alabiliyor. Ancak sağlıklı beslenmek adına bazı temel ihtiyaçlarını evde de üretiyor. Örneğin, halk pazarından organik süt satın alarak, bundan yoğurt, tereyağı, peynir, çökelek gibi birçok ürün elde edebiliyor. 

Ekonomideki kötü gidişatla birlikte insanlar artık sadece sağlıklı bir yaşam için değil, büyük maliyet oluşturan temel gıda ürünlerini ucuza mal etmek için de evlerinde bu ürünleri üretmeye başladılar. Süt ürünlerinden tutunda, reçelinden salçasına, hatta küçük bir bahçe kiralayıp, sebze ihtiyacı karşılayan, kümes kurup tavuk besleyenler oldukça arttı. Şimdilerde tıpkı köylerdeki gibi şehirdeki insanlar da birçok ihtiyacını kendileri üretiyor.

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ