Yazılı bir basın açıklaması yapan Saadet Parti Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, " 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in "siyasette barışmasını bilmeyenler, küsmesinler" sözü siyasî literatürümüze yerleşmiştir. Ve "eski siyasiler" dediğimiz ve ahirete irtihal etmiş olan Erbakan, Türkeş, Ecevit ve Demirel ne birbirlerine küsmüşlerdir, ne de birbirlerinin kişilik haklarına halel getirecek cümleler kullanmışlardır. Siyaseti; memleketimiz ve milletimiz için daha iyi hizmet etme yarışı olarak görmüşler ve birbirlerine karşı nezaketten ve de saygıdan zerre miktar taviz vermemişlerdir. Hâl böyle olunca da birbirleriyle koalisyon hükümetleri kurmakta da hiç zorlanmamışlardır. 1970'li yılların şartlarında, iki zıt kutup olan CHP ile MSP'nin koalisyon hükümeti kurması ve birçok başarılı işlere imza atması mükemmel bir örnek olarak da karşımızda durmaktadır. Üslûp ve hitabet; gerek şekil yönünden, gerekse de muhteviyat yönünden insan hayatında önem arz ettiği gibi siyasetin de vaz geçilmez bir unsurudur." dedi.

ÖTEKİLEŞTİREN SİYASİ USLÜBU TERK EDİN

Siyasî liderlerin birbirlerine karşı ne kadar saygılı bir üslûp kullanırlarsa, toplumsal barışın da o denli kolay olacağını ifade eden Armutçu, "Toplumu gerip, kardeşlik hukukuna halel getiren unsurların başında siyasî liderlerin birbirlerine yönelik sert demeçleri ile üslûp tarzları gelmektedir. Soğuk savaş döneminin etkisinden kurtulamamış siyaset üslûbu, karşılıklı diyaloğun önünde en büyük set oluşturduğu gibi vatandaşları da kutuplaştırıp ayrıştıran yegâne unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde yaşadığımız bugünkü koşullarda en önemli sorunlarımızdan biri de siyasetteki üslûbumuzdur. Özellikle son yıllarda daha da çok belirgin hâle gelen ve çok sert söylemler içeren, hakir gören, ötekileştiren, kutuplaştıran, ayrıştıran siyaset üslûbunun herkes tarafından acilen terk edilmesi gerekmektedir. Bu tarz siyaset anlayışı soğuk savaş döneminin kalıntıları olup terk edilmesi önem arz etmektedir. Zira aziz milletimiz arasında, telafisi çok zor olacak derin uçurumların oluşmasına sebebiyet verilmektedir." diye konuştu.

BU ÜLKE BU MİLLET BİZİM

22 Aralık 1914 yılında donarak şehit düşen Sarıkamış Şehitlerimizi birlik, beraberlik ruhu içerisinde anıp, şehitlerimizi yâd ettiğimizi belirten Armutçu, Cenazelerimizde, düğünlerimizde siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakmıyor muyuz? Spor müsabakalarında farklı siyasi kulvarda bulunanlar, aynı takımın taraftarı olup takımlarının galibiyeti için tezâhurat yapmıyor mu? Millî müsabakalarımız da millet olarak kenetlenmiyor muyuz? Bu ülke ve bu millet bizim. Milletin birliğine ve beraberliğine halel getiren her türlü söylev ve davranıştan başta biz siyasetçilerin vazgeçmesi gerekmektedir. Ki çok da zor olmasa gerekir. 50 yıllık mazisi olan Millî Görüşün son siyasi temsilcisi olan Saadet Partisi olarak, yıllardan beri ve bugün de siyasî üslûbumuza her zaman dikkat ettik, bundan sonra da dikkat edeceğimizin bilinmesini arzu ederiz. Çünkü gelecek Saadet ile gelecek." şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilisim