Türkiye’nin önde gelen un üreticisi ve ihracatçısı Pakun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda deprem bölgesini unutmadı. Pakun markası, depremzede çocuklara un, şeker, su, kırtasiye malzemeleri, kitap ve oyuncak gönderdi. Bayram hediyeleri bölgedeki binlerce çocuğa umut ışığı oldu. Çocuklar Pakun unlarıyla Türk Bayraklı 23 Nisan pastası da yaptı.

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Pakun markası deprem bölgesi için Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel yardım kampanyası başlattı. Pakun yönetimi çalışanlarıyla birlikte başlattığı ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ başlıklı kampanya kapsamında, içerisinde 300 adet 50 kg’lık un, 5 ton su, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar, kitaplar ve bayram şekerleri olan tırını bölgeye sevk etti. Depremzede çocuklar Pakun unlarıyla 23 Nisan’a özel Türk bayraklı pasta yaptı. Pakun’un bölgeye gönderdiği bayram şekerleri de 5000 çocuğa ulaştırıldı.

Çocuklar unlarla sanatsal figürler yaptı

Bayram şekerlerini, uzun bacaklı palyaçodan alan çocukların sevinci görülmeye değerdi. Depremden etkilenen çocuklar için ayrıca unlarla pasta ve pizza yapımı etkinliği de düzenlendi. Unlardan sanatsal figürler de yapan çocuklar daha sonra, Pakun gönüllülerinin gönderdiği kırtasiye malzemeleriyle sanat etkinliği gerçekleştirdi.

Şirket tarafından gönderilen unlar, bölgenin 6 aylık ekmek ihtiyacını da karşılayacak. Özel amaçlı olarak gönderilen unlardan 420 bin roll ekmek yapılabilecek. Deprem felaketinin ilk gününden bu yana desteklerini sürdüren Pakun daha önce de bölgeye un, su ve kumanya yardımında bulunmuştu.

Gönderilen kitaplar çocuk kütüphanesine bağışlandı

Marka ayrıca Pakun çalışanlarını da kampanyaya dahil ederek toplanan çocuk kitapları ile oyuncakları, 23 Nisan hediyesi olarak çocuklara gönderdi. Kitaplar bölgede gönüllüler tarafından kurulan çocuk kütüphanesine bağışlandı.

Sosyal aktivist Renan Tan tarafından Antakya’da kurulan kütüphane depremden etkilenen yüzlerce çocuğa umut ışığı oluyor. Kütüphanede sanat etkinliklerinin yanı sıra, eğitimler ve kitap okuma günleri de düzenleniyor.

Antakya Aşhane’sini kuran gönüllü aktivist Erdem Tavukçuoğlu ise gönüllülerle birlikte aşevinde her gün yüzlerce depremzedeye ücretsiz yemek ve ekmek ulaştırıyor.