Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında bulunan 50 yıllık un markası Pakun, ülkemizin yarınlarını güzelleştirerek çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için Taflan Yalı İlkokulu’ndaki 1A dersliğini A’dan Z’ye yeniledi.

Pakun’dan Eğitime DestekPakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun’un merhum eşi Hacı Hatice Durgun adına yaptırılan dersliğin açılışına, Başkan Durgun’un yanı sıra, Samsun Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Taflan Yalı İlkokulu Okul Müdürü Şevket Sağlam, Müdür Yardımcısı Serkan Yıldırım ile Durgun ailesini temsilen Tuncay – Ayşegül Durgun çifti katıldı.

Pakun’dan Eğitime DestekModern teknolojiyle donatılan sınıflarını mutlulukla dolduran 1A sınıfı öğrencileri Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun’u kapıda çiçeklerle karşıladı. Durgun, Atatürk’ün açtığı ‘en hakiki mürşit ilimdir’ yolundan ilerlediklerini kaydederek başladığı açılış konuşmasında şunları kaydetti: ‘’Eğitim ve öğretim bir milletin can suyudur. Pakun Ailesi olarak bizler de her daim ilime ve eğitime verdiğimiz desteği bugün burada taçlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin yarınlarını güzelleştirecek siz değerli çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri adına verdiğimiz destekleri sürdüreceğiz.”

Pakun’dan Eğitime DestekCumhuriyet’in 100’üncü, Pakun markasının ise 50’nci yılını kutladığımız bu özel yılda tüm  öğrencilere ideallerine sahip çıkma tavsiyesinde bulunan Durgun, ‘’Bugünü asla unutmayın. İleride okuyup ülkemize faydalı birer birey olduğunuzda, kıymetli öğretmenlerinizin açtığı yolda başarıyla yürüyerek sizler de hayırsever işlere imzanızı atın’’ diye konuştu.

Pakun’dan Eğitime DestekSamsun Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ise yaptığı konuşmada TIM Türkiye’nin ilk 1000 Büyük İhracatçısı ve ISO ikinci 500 Büyük Şirketi listesinde yer alan Pakun markasını başarılarından ve ülkemize katkılarından dolayı tebrik etti.

Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik de konuşmasında eğitimin önceliklendirilmesinin önemine değinerek Pakun’un verdiği desteğin diğer markalara da örnek olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Ardından söz alan Taflan Yalı İlkokulu Müdür Yardımcısı Serkan Yıldırım ise, ‘’Pakun Gıda tarafından tefrişi sağlanan dersliğimizde sizleri ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Rahmetli Hacı Hatice Durgun Hanımefendi adına hiçbir maddi sınır getirmeden, özveriyle okulumuza kazandırdıkları bu modern derslik için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Hatice Hanım’ın ruhu sevgili öğrencilerimizle birlikte sonsuza dek yaşayacaktır‘’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin uçlarından tuttuğu kırmızı kurdele ile dersliğin açılışı yapıldı. Açılışta Samsun Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız tarafından Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun’a plaket takdim edildi.

Modern araç gereçlerle donatılan sınıfta öğrencilere ayrıca birikim ve tasarrufu öğrenmeleri adına, Pakun tarafından geri-dönüşümlü ahşap kumbaralar da hediye edildi.

Editör: Yunus Koncak