POMPA-MOTOR SATIN ALINACAKTIR

SAMSUN B.B. SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DERİNKUYU POMPA-MOTOR TEMİNİ mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN

:

2023/515370

1-İdarenin

a) Adı

:

SAMSUN B.B. SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

b) Adresi

:

Denizevleri Mah. Atatürk Bulvarı 228. Sok. No :8 55200 ATAKUM/SAMSUN

c) Telefon ve faks numarası

:

3623112000 - 3624324445

ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası

:

https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu mal alımın

a) Adı

:

DERİNKUYU POMPA-MOTOR TEMİNİ

b) Niteliği, türü ve miktarı

:

1.Kısım: 100 kalemden oluşan derinkuyu pompa-motor (toplam 177 adet muhtelif özelliklerde pompa-motor) 2.Kısım: 19 kalemden oluşan derinkuyu motor (toplam 81 adet muhtelif özelliklerde motor)
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

c) Yapılacağı/teslim edileceği yer

:

SASKİ Derebahçe Şantiyesi

ç) Süresi/teslim tarihi

:

1.kısım (Derinkuyu pompa-motor): İhale dokümanında yer alan listedeki 1. grup ürünler işe başlama tarihinden itibaren 50 (elli) takvim günü, 2. grup ürünler ise 80 (seksen) takvim günü içerisinde teknik şartnamesinde yer alan özelliklere uygun olarak, muayene kabulün fabrikada yapılmasını müteakip peyderpey teslim edilecektir. 2.kısım (Derinkuyu motor): İşe başlama tarihinden itibaren 45 (kırkbeş) takvim günü içerisinde teknik şartnamesinde yer alan özelliklere uygun olarak, muayene kabulün fabrikada yapılmasını müteakip peyderpey teslim edilecektir.

d) İşe başlama tarihi

:

Sözleşmenin imzalanmasını müteakip bir gün içinde işe başlanacaktır


3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati

:

26.06.2023 - 10:00

b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)

:

SASKİ İHALE ODASI 1.KAT


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:

Yüklenici firma teklif aşamasında, teklif ettiği tüm pompa-motorların teknik değerlerini gösteren kataloglarını İdare’ye sunacaktır.

4.3.2. İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği İdari Şartnamenin 7nci maddesi dışındaki maddeleri ile teknik şartnamede belirtilen aşağıdaki belgeler:

Tüm Kısımlar

Belge Adı

Açıklama

Fiyat Dışı Unsur Tablosu

Ekte sunulan Fiyat Dışı Unsur Tablosunun değerlendirme aşamasında sunulacağı beyan edilecektir. Değerlendirme aşamasında ürünün teknik özelliklerine uygun olarak sunulmaması durumunda değerlendirme dışı bırakılacaktır.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

DERİN KUYU POMPA-MOTOR (1.KISIM)

Hesaplamada Kullanılacak Formül:Sıralamaya Esas Teklif Fiyatı= Geçerli En Düşük Teklif Fiyat X (Alınabilecek En Yüksek Puan(100) / İstekli TP)
İsteklinin Toplam Puanı ve Sıralamaya Esas Teklif Fiyatı hesaplanırken;
İstekli Toplam Puan (İstekli TP) = ( (En Düşük Teklif Fiyatı / İsteklinin Teklif Fiyatı) X İdarece girilen Teklif Fiyat Puanı ) + Fiyat Dışı Unsur Puanı
Sıralamaya Esas Teklif Fiyatı= Geçerli En Düşük Teklif Fiyat X (Alınabilecek En Yüksek Puan(100) / İstekli Toplam Puan)
Teklif Fiyat Puanı:
50
Fiyat Dışı Unsur (FDU) Puanı:50

Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi:Sayısal Değer Belirleme
(Alınabilecek Azami FDU Puanı : 50 )
Aşağıda belirlenen kritere ilişkin sayısal bir değer ve bu değere eşit, bu değerden büyük ve bu değerden küçük olma durumlarına göre isteklinin alacağı fiyat dışı unsur puanları belirlenmiş olup; istekli tarafından bu sayısal değere eşit, bu değerden büyük veya bu değerden küçük seçimlerinden biri yapılabilecek ve istekliye seçimine karşılık belirlenen fiyat dışı unsur puanı verilecektir.
Fiyat Dışı Unsur Tanımı:
EKONOMİK AÇIDAN EN AVANTAJLI TEKLİFİN BELİRLENMESİ 1. İstekliler tekliflerinde; dalgıç pompa ve motorunun marka/model/tipi, pompa ve motor verimini, motor gücünü, maksimum dış çapını ve her bir dalgıç motopompa ait garanti edilen komple sistem verimini EK-1 Tablosunda belirteceklerdir. Tekliflerin değerlendirilmesinde isteklilerin EK-1 Tablosunda garanti edilen komple sistem verimleri dikkate alınacaktır. Virgülden sonra üç basamak dikkate alınacaktır. 2. İsteklilerin garanti edilen komple sistem verimi en az EK-1 Tablosunda belirtilen referans sistem verim değeri kadar olacaktır. 3. Herhangi bir motopompa ait garanti edilen komple sistem verimi, referans sistem veriminden düşük teklif edildiği takdirde, isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır. 4. İsteklilerin EK-1 tablosunda teklif edecekleri garanti edilen komple sistem verimi yine EK-1 tablosunda belirtilen referans sistem veriminden yüksek olduğu takdirde, sistem verimi yüksek olan her bir dalgıç motopomp için aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır. Bu ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. Buna göre Değerlendirme isteklinin teklif tutar puanlaması ile Fiyat Dışı Unsur Puanlaması üzerinden alacağı puanlar toplanmak suretiyle yapılacaktır. A1 = [(Q1xHm1) / 102 ] x F x T x [ (1/nr1) - (1/ng1) ] x n1 A2 = [(Q2xHm2) / 102 ] x F x T x [ (1/nr2) - (1/ng2) ] x n2 Ak = [(QkxHmk) / 102 ] x F x T x [ (1/nrk) - (1/ngk) ] x nk A = A1 + A2 + ... + Ak Fiyat Dışı Unsur Puanlaması: Fiyat Dışı Unsur Puanı (FDP) = (A / A0) x 50 Q1, Q2, Qk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, 3, k sıra nolu dalgıç motopompların debileri (lt/sn) Hm1, Hm2, Hmk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, 3, k sıra nolu dalgıç motopompların manometrik yüksekliği (mSS) nr1, nr2, nrk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, ,3, k sıra nolu dalgıç motopompların referans sistem verimleri g1, ng2, ngk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, 3, k sıra nolu dalgıç motopompların garanti edilen komple sistem verimleri n1, n2, nk = 1, 2, ,3, k sıra nolu dalgıç motopompları adetleri A1, A2, Ak = işletme enerji tasarrufu (TL) A = Toplam işletme enerji tasarrufu (TL) A0 = Geçerli teklifler arasında en yüksek toplam işletme enerji tasarrufu (TL) F = Güncel Enerji birim fiyatı (TL/kwh) T = Süre (5000 saat) Teklif tutar puanlaması Teklif puanları; TP = (TTmin / TT) x 50 formülü ile hesaplanacaktır. Bu formülde; TP: Teklif puanı, TTmin: Geçerli teklifler içinden istekliler arasında teklif edilen en düşük teklif tutarı, TT: İsteklinin teklif tutarı, ifade eder. Toplam Puan Toplam Puan (TP), teklif fiyat puanı ile fiyat dışı unsur puanının (TP= TFP+FDP) toplamıdır. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif değerlendirilme puanı en yüksek olan istekliye ait tekliftir.
Numune Değerlendirmesinde Kullanılacak Mı?:Hayır
Demonstrasyon Değerlendirmesinde Kullanılacak Mı?:Hayır
Nispi Değeri:Yüksek olanlara puan uygulanacak

 

Fiyat Dışı Unsur Tanımı

Fiyat Dışı
Unsur Puanı

EKONOMİK AÇIDAN EN AVANTAJLI TEKLİFİN BELİRLENMESİ 1. İstekliler tekliflerinde; dalgıç pompa ve motorunun marka/model/tipi, pompa ve motor verimini, motor gücünü, maksimum dış çapını ve her bir dalgıç motopompa ait garanti edilen komple sistem verimini EK-1 Tablosunda belirteceklerdir. Tekliflerin değerlendirilmesinde isteklilerin EK-1 Tablosunda garanti edilen komple sistem verimleri dikkate alınacaktır. Virgülden sonra üç basamak dikkate alınacaktır. 2. İsteklilerin garanti edilen komple sistem verimi en az EK-1 Tablosunda belirtilen referans sistem verim değeri kadar olacaktır. 3. Herhangi bir motopompa ait garanti edilen komple sistem verimi, referans sistem veriminden düşük teklif edildiği takdirde, isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır. 4. İsteklilerin EK-1 tablosunda teklif edecekleri garanti edilen komple sistem verimi yine EK-1 tablosunda belirtilen referans sistem veriminden yüksek olduğu takdirde, sistem verimi yüksek olan her bir dalgıç motopomp için aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır. Bu ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. Buna göre Değerlendirme isteklinin teklif tutar puanlaması ile Fiyat Dışı Unsur Puanlaması üzerinden alacağı puanlar toplanmak suretiyle yapılacaktır. A1 = [(Q1xHm1) / 102 ] x F x T x [ (1/nr1) - (1/ng1) ] x n1 A2 = [(Q2xHm2) / 102 ] x F x T x [ (1/nr2) - (1/ng2) ] x n2 Ak = [(QkxHmk) / 102 ] x F x T x [ (1/nrk) - (1/ngk) ] x nk A = A1 + A2 + ... + Ak Fiyat Dışı Unsur Puanlaması: Fiyat Dışı Unsur Puanı (FDP) = (A / A0) x 50 Q1, Q2, Qk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, 3, k sıra nolu dalgıç motopompların debileri (lt/sn) Hm1, Hm2, Hmk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, 3, k sıra nolu dalgıç motopompların manometrik yüksekliği (mSS) nr1, nr2, nrk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, ,3, k sıra nolu dalgıç motopompların referans sistem verimleri g1, ng2, ngk = EK-1 Tablosunda belirtilen 1, 2, 3, k sıra nolu dalgıç motopompların garanti edilen komple sistem verimleri n1, n2, nk = 1, 2, ,3, k sıra nolu dalgıç motopompları adetleri A1, A2, Ak = işletme enerji tasarrufu (TL) A = Toplam işletme enerji tasarrufu (TL) A0 = Geçerli teklifler arasında en yüksek toplam işletme enerji tasarrufu (TL) F = Güncel Enerji birim fiyatı (TL/kwh) T = Süre (5000 saat) Teklif tutar puanlaması Teklif puanları; TP = (TTmin / TT) x 50 formülü ile hesaplanacaktır. Bu formülde; TP: Teklif puanı, TTmin: Geçerli teklifler içinden istekliler arasında teklif edilen en düşük teklif tutarı, TT: İsteklinin teklif tutarı, ifade eder. Toplam Puan Toplam Puan (TP), teklif fiyat puanı ile fiyat dışı unsur puanının (TP= TFP+FDP) toplamıdır. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif değerlendirilme puanı en yüksek olan istekliye ait tekliftir.

50

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10. Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 150 (YüzElli) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:

Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

#ilangovtr Basın No ILN01840468