Samsunspor Basketbol takımı, 29 Eylül-2 Ekim 2023 tarihlerinde başlayacak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-2024 sezonunun ilk haftasında Bursa TOFAŞ Basketbol Takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından da canlı yayınlanan kura çekimine; Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Fikstür çekimine Yılyak Samsunspor Basketbolu temsilen Başkanvekili Arzu Uslu ve Genel Menajer Emre Ekim katıldı. Çekilen kura çekimi sonucu Samsunspor, yeni sezona Bursada TOFAŞ Basketbol Takımıyla oynayacağı maçıyla açacak. Ligde ilk hafta karşılaşmaları 29 Eylül-2 Ekim 2023 tarihleri arasında oynanacak.

Yılyak Samsunspor Basketbol Başkanvekili Arzu Uslu, "Uzun süredir Süper Lig için çabalıyorduk.  Cumhuriyetimizin 100. yılında hem futbol hem de Basketbolda Süper Lige çıkmamız bizim için de şehir için de büyük keyif ve onur. Ayrıca Karadeniz'de hem futbol hem basketbolda Süper Lig’de olan tek şehiriz. Bu anlamda kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Kimyası iyi olan bir takımız Biz hazırız. İnşallah Süper Lig'de de başarılı olacağız. Güzel bir sezon olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Fikstürü değerlendiren Yılyak Samsunspor Basketbol Başkanvekili Arzu Uslu, “Süper Lig’de ilk sezonumuz. Sezona Tofaş deplasmanında merhaba diyeceğiz. İkinci hafta ise Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket ile evimizde oynayacağız. Dolayısı ile ilk iki haftada karşılaşmamız Eurolig ekiplerinin dışında başka bir takımla başlamak avantaj gibi görünebilir. Fakat hiçbir karşılaşma kolay değil. Bizler hiçbir maçı basite alarak hazırlanmıyoruz. Her maçı zor olarak değerlendirip, buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ligde sezonun ilk haftasının eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Darüşşafaka Lassa – Beşiktaş

Türk Telekom – Bursaspor İnfo Yatırım

Anadolu Efes – Onvo Büyükçekmece Basketbol

Fenerbahçe Beko – Çağdaş Bodrum Spor

Aliağa Petkim Spor – Pınar Karşıyaka

Manisa Büyükşehir Belediyespor – Bahçeşehir Koleji

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket – Galatasaray Nef

Tofaş – Yılyak Samsunspor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-2024 sezonu fikstürüne ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: