Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000’er TL tutarındaki ödemelerin 1 Nisan tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden ve ATM’lerinden başlayacağı açıklandı.
Samsun PTT Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ödeme tarihleri ihtiyaç sahibinin doğum yılının son rakamına göre belirlendi. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan’da, 1 ve 6 olanlar 2 Nisan’da, 2 ve 7 olanlar 3 Nisan’da, 3 ve 8 olanlar 4 Nisan’da, 4 ve 9 olanlar 5 Nisan’da ihtiyaç ödemelerini alacak” denildi.
Açıklamanın devamında şu bilgiler verildi: “İş yerlerimizde yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi sağlanmıştır. Bu kapsamda Şirketimizde hesabı bulunan işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış müşterilerimizin işsizlik ödemelerini 5 Nisan tarihinden itibaren hesaplarına yatıracağız. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla virüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesi gerektiğini hatırlatıyor, vatandaşlarımızın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği olağanüstü mücadeleye katılarak kurallara uymasının önemli olduğunu vurguluyoruz. İşlemlerini internet ya da ATM’den yapamayan vatandaşlarımızı kontrollü bir şekilde iş yerlerimizde misafir ediyoruz. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak yaygın iş yerlerimizde bulunan gişelerde görevli personel sayısının en fazla iki katına kadar müşteriyi sırayla iş yerlerimize alarak işlemlerinizi yapmayı sürdüreceğiz. Ayrıca şubelerimizde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla ATM’lerden ücretsiz günlük para çekme limitini 3 bin TL’ye yükselttiğimizi hatırlatmak isteriz. Korona virüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana PTT olarak gerekli tedbirleri aldık. Tüm PTT iş yerlerimizde, dağıtım ve servis araçlarımızda ve müşterilerin temas edebileceği alanlarda Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak yaparak, müşterilerimizin ve personelimizin sağlığını koruyoruz.”
PTT’den ihtiyaç sahiplerine ödemeler başlıyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000’er TL tutarındaki ödemelerin 1 Nisan tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden ve ATM’lerinden başlayacağı açıklandı..
Muhabir: TE Bilisim
Yorumlar
Samsun Haber Tercih Edilen Haber
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Kızılırmak Gazetesi Samsun Haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çok Okunanlar
Bafra da otomobil alım satımına yeni soluk: BAFRA OTO PAZARI hizmete hazırlanıyor
Ahmet Kocabaş; Kırcalı ve Ar Ailelerinin mutluluğuna ortak oldu
Çarşamba'da 18 yaşındaki kız evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
Samsun'da forklift rampa aşağı inerken devrildi: 1'i ağır 2 yaralı
Bafra’da Kazandıracak Proje İçin Geri Sayım Başladı




