Okulun internet sitesinden yapılan konuyla ilgili aıklama şöyle :                                                                                                            

Real Life Assignment” (Gerçek hayat ödevleri )isimli Erasmus projemizin ikinci hareketliliği okulumuz koordinatörlüğünde gerçekleşti. Doğal çevreyi koruma, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışma yapmak üzere gerçekleştirilen proje toplantılarımız bu amaçlar doğrultusunda faaliyetlerini gerçekleştirdi. 23-29 Nisan 2023 haftasında Kuzey Makedonya, Polonya ve Türkiye’nin ortaklığında gerçekleştirilen faaliyetlere 20 öğrenci ve 6 öğretmen aktif olarak katıldılar.

İlk gün Polonya ve Makedonya’dan gelen misafirlerimize okulun birimleri tek tek tanıtıldı. Daha sonra öğrenciler okulun bahçesinde bir hatıra meyve bahçesi oluşturmak amacıyla fidan diktiler. Sonraki gün ödüllü orienteering yarışması yapıldı ve ilk üçe giren öğrencilere sertifika töreninde hediyeleri verildi. Projenin ana aktivitesi olan Atölye Çalışması 18 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler  dizayn ettikleri sürdürülebilir ve çevre dostu bilim merkezi fikirlerini projelendirip öğretmenlerine sundular.

Kızılırmak Kuş Cennetine yapılan geziye katılan öğrenciler doğal fotoğrafçılık ve kuş gözlemciliği yaptılar. Samsun Büyükşehir Belediyesinin rehberliği ve yardımları ile oldukça verimli bir gezi yapıldı.

Amasya’ya yapılan kültürel ve tarihi yerleri tanıma amaçlı gezimizde, bu şehrin bütün müzeleri, eski şehir merkezi ve tarihi camileri Atakum AIHL öğrencileri tarafından misafirlere tanıtıldı.

Cuma günü öğleden sonra yapılan sertifika töreninden sonra yabancı öğrencileri misafir eden ailelerin hazırlayıp getirdiği yöresel yemekler ikram edildi.

Proje ekibindeki öğretmen ve öğrenciler bir sonraki hareketliliğin gerçekleşeceği Polonya için hazırlıklara başladılar."

Haber: Oktay ZERİN- Samsun

https://atakumaihl.meb.k12.tr/icerikler/real-life-assignment-erasmus-projemizin-ikinci-hareketliligi_14008751.html