Samsun 19 Mayıs Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Sedat Uygun, 19 Mayıs Lisesi'nin C blok binasının İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edildiğini duyurdu. 

Liseye Müdür olarak atanan Ahmet Özdemir ile yakın zamanda görüştüklerini dile getiren Uygun, "Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte kendisini ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunduk. Hoş gelmiş fakat kaç ay kaç yıl görevde kalır bilemiyoruz. Biz göreve geleli 3 yıl oldu. Üçüncü kez okul müdürü değişti" dedi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyardı!

Lisenin C bloğunu okuldan ayırarak İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edilmesini abesle karşıladıklarını ifade eden Uygun, "İştigalden başka bir düşünce ürünü değildir. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyarıyoruz! Bu yanlış karardan bir an önce dönmelidir. 19 Mayıs Lisesi Mezunları Derneği olarak talebimiz ve beklentimizdir" diye konuştu. 

"Bu konunun takipçisi olacağız!"

Uygun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "C blokta bulunan labaratuarlar nereye taşınacak. Bu çocuklar Fizik, Kimya, Biyoloji derslerini nerede alacak. Bizler 70, 80'li yıllarda bu derslerimizin büyük bir bölümünü bu labaratuvarlarda yaparak akademik olarak büyük başarılar elde etmişizdir. Okulun mevcudu oldukça kalabalık yan merdiven de ayrılmış ve öğrencilerin giriş çıkışları merkez binadaki tek merdiven mahkum edilmiş giriş ve çıkışlarda büyuk izdiham yaşanmaktadır. Bu konu derneğimizin takip edeceği en önemli meselesidir."

Ercan ÜSLÜ