Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak sevgi, kardeşlik, dostluk, mutluluk ve kederi paylaşma günü olan bayrama milletçe, huzur ve güven ortamı içinde ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, gönül köprülerinin kurulduğu, muhabbet bağlarının güçlendiği, yüreklerin sevgiyle coştuğu özel günlerdir. Bu mübarek zaman dilimleri, milli ve manevi duyguların, inançların, örf ve adetlerin paylaşıldığı, toplum olarak birlik ve beraberlik şuurunun en güzel şekilde ifade edildiği günlerdir.

Bayram boyunca, birlikte geçireceğimiz mutlu ve huzurlu anları sevdiklerimizle paylaşırken, unutmayalım ki, çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini de yanımıza alarak sevincimizi paylaşmak, bizlere ayrı bir mutluluk ve huzur verecektir.

Ayrıca sevdikleri ile bayramı birlikte yaşama adına yola çıkacak değerli sürücülerimizden; trafik kurallarına uymalarını, yorgun veya uykulu şekilde araba kullanmayıp daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını, kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını riske atmamanızı tavsiye ediyorum.

Bu vesileyle, başta Samsunlu hemşehrilerimiz olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, bayramın sevgi, barış ve esenlik getirmesini temenni ederim.

 

Editör: Yunus Koncak