Samsun Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na gelen Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve cemiyet üyeleri, çelenk sunumunun ardından Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Başkan Mehmet Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada gazetecilik mesleğinin zorluklarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Havza'da yeni eğitim-öğretim yılı sene başı toplantısı
Havza'da yeni eğitim-öğretim yılı sene başı toplantısı
İçeriği Görüntüle

 Ülkemizde uzun süredir gazetecilerin haklarını gerileten düzenlemeler yapılmakta ve medya kontrol altına alınarak bağımsız gazetecilik yapılmasının önüne engeller koyulmaktadır. Meslektaşlarımız, güvencesiz çalışma koşulları altında patronların baskısı ve hukuki yaptırımlarla mücadele etmekte; gözaltılar, tutuklamalar ve ev hapisleri gibi engellemelerle karşılaşmaktadır.”

Etkinlik, gazetecilik mesleğinin önemine ve karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek farkındalık yaratma amacıyla sona erdi.

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ