Samsun'a gidecek kişiler Samsun'a kamp yapılacak olan yerleri merak ederler. En çok tercih edilen samsun kamp yerleri arasında Ladik gölü kamp alanı, Nebiyan yaylası kamp alanı ve Kocadağ yaylası kamp alanı yer alır. 

Nebiyan Yaylası Çadır Kamp Alanı

Samsun şehir merkezine 60 km uzakta olan ve 19 Mayıs ilçesinde bulunan yayla ilçe merkezine 30 km uzaktadır. Bölgede bulunan Nebiyan dağ eteklerinde bulunan kamp alanına özel araçlar ile ulaşmak mümkündür. Her mevsim doğa etkinliklerinin ve kampların yapıldığı bölgede eşsiz doğanın tadını çıkarmak da güzel bir deneyimdir.
 
Şehrin kalabalığından kaçmak isteyen bölge halkı da sıklıkla kamp alanına gelmektedir. Nebiyan yaylasında kamp yapacak kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için birkaç tesis de vardır. Özellikle yemek ihtiyacını ve tuvalet ihtiyacını karşılamak için yerler vardır. Kamp alanı ücretsiz olduğundan her mevsim kalabalık olur.

Ladik Gölü Kamp Alanı

Samsun'un Ladik ilçesinin sınırlarında yer alan göl şehir merkezinden 85 km uzaktadır. Göle özel araçlar ile ulaşılabildiği gibi Ladik ilçe merkezinden de rahatlıkla gelinebilir. Bölgeye yoğun ilgi olmasının nedenlerinden biri de göl çevresinde birçok doğal güzellik ve yayla olmasıdır. Doğa severler tarafından tercih edilen Ladik gölü kamp alanı bitki çeşitliliği açısından da oldukça zengindir.
 
Ladik gölünün çevresinde doğa fotoğrafçılığı ya da trekking yapmak da mümkündür. Göl içerisinde balıkçılık yapıldığından çevrede alabalık tesisleri ile de karşılaşılır. Ladik gölünün çevresinde kamp kuranların ihtiyaçlarını karşılamaları için herhangi bir tesis yoktur. İçme suyu bakımından zengin olan bölgede duş alanı, gıda ihtiyacı ve tuvalet ihtiyacı için alan bulunmaz.

Kocadağ Yaylası Kamp Alanı

Samsun'un şehir merkezine 40 km mesafede ve Atakum ilçesinde bulunan Kocadağ yaylası ilçenin merkezine de 15 km uzaktadır. Rakımı 1300 olan Kocadağ yaylasına özel araçlar ile rahatlıkla ulaşmak mümkündür. Yıl boyunca burada fotoğrafçılık, doğa yürüyüşleri ve kampçılık yapmak mümkündür. Doğa sporunun da sene boyunca yapıldığı Kocadağ yaylasında tırmanışlar, oto sporları ve trekking yapılır.
 
 Yaya halkının yoğun ilgi gösterdiği kamp alanında kamp ateşi yakılmasına da izin verilir. Kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri herhangi bir tesis olmadığından ziyaretçilerin bunu bilerek hazırlıklı gelmeleri önerilir. İhtiyaçların karşılanması için en yakın yer Atakum ilçe merkezi olarak bilinmektedir.

Küpecik Yaylası Kamp Alanı

Samsun şehir merkezine 94 km uzakta olan Küpecik yaylası Ladik ilçesinde bulunur. Ladik ilçe merkezine 23 km mesafede olan Küpecik yaylasına araçlar ile ulaşmak mümkündür. Doğal güzelliği ile ön plana çıkan yaylasa birçok doğal su kaynağı ve yayla evleri de bulunur. Yaylanın çevresi geniş ağaçlıklar ile çevrilidir ve kamp alanında doğa ile iç içe hissetmek oldukça keyiflidir.
 
Şehrin kalabalığından kaçmak isteyen yöre halkı da sık sık Küpecik yaylası kamp alanına gelir. Hafta sonları piknik yapmak isteyen kişiler tarafından da tercih edilen kamp alanı hafta içi çok daha sakin olur. Bu nedenle sakin bir ortam isteyenlerin kamp alanını hafta içi tercih etmeleri önerilir.

Çakırgümüş Yaylası Kamp Alanı

Şehir merkezinden 80 km uzakta olan kamp alanı Ladik ilçesinde bulunur. Yaz aylarında birçok şenliğin düzenlendiği Çakırgümüş yaylası kamp alanı ilçe merkezinden de 12 km uzaktadır. Karadeniz ikliminin tüm özelliklerini barındıran kamp alanında yöre mimarisine uygun konaklama yerleri de vardır.
 
Kampçılık dışında doğa fotoğrafçılığı ve trekking gibi etkinlikleri de yapmak mümkündür. Çakırgümüş yaylası kamp alanı içme suyu açısından oldukça zengindir. Bölgede ihtiyaçlar için hiçbir tesis olmadığından ihtiyaçları gelmeden önce gidermek ya da bunlar için çözüm üretmek gerekir.

Aktaş Yaylası Kamp Alanı

Aktaş yaylası Samsun’un Lâdik ilçesinde şehir merkezine 95 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçe merkezine de 9 km mesafede bulunan yaylanın yolları oldukça güzel. Bu yüzden her türlü araçla ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.

Sakin doğası, yemyeşil manzarası ve bol oksijenli havasıyla doğaseverlerin en çok ziyaret ettiği yaylalardan olan Aktaş yaylası özellikle kampçıların ilgisini çekiyor. Lâdik gölü manzarası eşliğinde hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılabilen yayla yöre halkı tarafından da mesire alanı olarak kullanılıyor. Özellikle bahar aylarında rengârenk çiçekler yaylada tam bir renk cümbüşü yaşatıyor. Bu güzel anları fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları da yaylanın yolunu tutuyor.

Aktaş yaylasında yayla evleri de bulunuyor. Konaklama amaçlı veya yöre halkının yayla faaliyetleri amacıyla kullanılan yayla evleri yaylaya ayrı bir güzellik katıyor. Yayla çevresinde bulunan yürüyüş parkurlarını takip ederek Lâdik gölünün etrafında bulunan diğer yaylaları ve doğal güzellikleri keşfetmek insana keyif veriyor. Geceleri ise odun ateşi etrafında açık havada yıldızları seyretmek insana huzur veriyor.

Aktaş yaylasında içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak WC, duş ve diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple kampçıların aydınlatma dâhil diğer ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gitmesinde fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, ateş yakılabilir alanlar, gölet alan, yürüyüş parkurları ve içme suyu kaynağı. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

OMÜ Göleti Kamp Alanı

Samsun şehir merkezinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan gölet kampçıların kamp kuracakları noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Genellikle gençlerin ilgi gösterdiği OMÜ göleti Ziraat Fakültesi’nin arka kısmında yer alıyor.

Hem piknik yapmak hem de kamp için Samsunlular tarafından tercih edilen göletin çevresi oldukça güzel. Küçük bir göl olan OMÜ göleti çevresindeki doğal güzellikler sayesinde ilgi çekici bir nokta oluyor. Şehir merkezinden yerleşkeye toplu taşımayı kullanarak veya yürüyerek rahatlıkla ulaşılıp buradan yaya olarak gölete ulaşım sağlanabiliyor. Bölgede çadır kampı için uygun noktalar bulunuyor.

Gölet çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezine oldukça yakın olması sayesinde kampçılar her türlü ihtiyacını kolaylıkla sağlayabiliyor. Ayrıca yerleşke içindeki tesislerde bu konuda büyük kolaylık sağlıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Miliç Tesisleri Kamp Alanı

Miliç Tesisleri Samsun’un Terme ilçesinin Miliç Plajı’nda bulunmaktadır. Tesis, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Son derece turistik bir yerdir. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 60 km’dir. Miliç Plajı’ndan ilçe merkezi ise yaklaşık 10 km’dir. Bölgeye özel araçla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi ilçeden toplu taşımalar aracılığıyla da ulaşabilirsiniz. Miliç Plajı Karadeniz’in en güzel plajlarından biridir ve oldukça da bilindik bir plajdır. Mavi bayrağa sahip olan bir plajdır. Çevresinde çamlık bir alan mevcuttur. Sıcak günlerde denize girebilir ve çıktıktan sonra çamlıkların altında serinleyebilirsiniz. Ayrıca kamp alanında mesire alanı da bulunmaktadır. Dilerseniz günübirlik olarak gelip vakit geçirebilirsiniz. Bu sayede hem deniz hem de piknik keyfini aynı anda yaşayabileceksiniz.

  • Kamp alanı içerisinde çok sayıda tuvalet, lavabo bulunmaktadır.
  • Elektrik bulunmaktadır. Ara kablo ile çadır ve karavanınıza kadar çekebilirsiniz.
  • Market bulunmaktadır. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek düzeyde ürünler mevcuttur.
  • Duş bulunmaktadır. Sıcak su genelde akıyor.
  • Mesire alanı mevcuttur. Bu alanda mangal yakabilir, masalarda oturabilir ve sevdiklerinizle güzel vakitler geçirebilirsiniz.
  • Çadır ve karavan kampına uygun alanlar mevcuttur.

Altınkum Camping Kanarya

Altınkum Camping Kanarya, 1970 yılından itibaren Samsun’un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren bir kuruluştur. Bir aile tarafından işletilen tesis Samsun’un en nezih kamp alanlarından biridir. Kamp alanı orman ile iç içedir ve ayrıca denize sıfır bir noktada yer alır. Hem kamp yapmak isteyenlerin hem de farklı konaklama seçeneklerinde tatil yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir alandır. Orman içerisinde yer alıyor olması kampçıları buraya çeken en önemli unsurdur. Karadeniz’in eşsiz doğasının tadını çıkarmak için burası son derece mantıklı bir tercih olacaktır. Yazları biraz yoğun bir tesis olsa da ilkbahar mevsiminde gayet ideal bir yoğunluğu vardır.

Kamp alanından denize 2-3 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz. Deniz hem manzara itibariyle hem de temizlik bakımdan gayet uygun. Ancak ağustos aylarının sonunda deniz anaları biraz fazla oluyor. Deniz kumlu olmasa da taşları çok büyük değil. Denize oldukça yakın bir noktada kampınızı kurabilirsiniz. Eğer güne deniz manzarasıyla uyanmak isterseniz burası ideal bir seçim olacaktır. Ortamı son derece sessiz ve sakindir. Eğer huzur dolu bir kamp deneyimlemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Burayı tercih eden ziyaretçilerin büyük bir bölümü ailelerden oluşuyor. Bekar erkek topluluklarını burada göremezsiniz. Alkolsüz bir mekân olmakla birlikte huzurunuzu kaçıracak, rahatsız edecek kişiler burada bulunmamaktadır.

  • Alışveriş yapabileceğiniz, temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market bulunmaktadır.
  • Tesis içerisinde kafe ve restoranlar yer almaktadır. Yemeğinizi kendiniz yapmazsanız buralarda uygun fiyatlar karşılığında yemek yiyebilirsiniz.
  • Çadır kamp alanları dışında konaklayabileceğiniz apartlar vardır. Apartlar ağaçların altında otantik bir ortam içerisinde yer almaktadır. Denize oldukça yakın bir mesafede yer alırlar.
  • Kamp alanı içerisinde kamelyalar, piknik alanı ve dinlenme alanları mevcuttur.
  • Duş, tuvalet gibi olanaklar bulunmaktadır.
  • Elektrik mevcuttur ancak ek ücret talep edilmektedir.
  • Çocuklar için oyun alanları mevcuttur.