Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin ekonomi, sanayi, ticaret, ulaşım, eğitim ve sağlık alanında gelişmiş şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Karadeniz Bölgesi’nin 1 milyonu aşkın nüfusa sahip şehri Samsun’da toplam 17 ilçe bulunuyor: İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba, Canik, Vezirköprü, Terme, Tekkeköy, Havza, Alaçam, 19 Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik ve Yakakent. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre; Samsun’un nüfusu en kalabalık ilçesi İlkadım, en az nüfusa sahip ilçesi ise Yakakent oldu.

Samsun emlak piyasası hakkında merak edilenler

Yeni konut projelerinin de artış gösterdiği Samsun’un emlak piyasasında prim değeri artıyor. Karadeniz’in büyük bir liman şehri olan Samsun, gayrimenkul sektöründe de önemli bir yere sahip. PekiSamsun’da satılık daire fiyatları hangi aralıkta konumlanıyor? Samsun’un konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Samsun emlak piyasasına dair merak edilenler….

 

Samsun’da konut metrekare fiyatı 1.494 TL

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Samsun satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.89 artış gösterdi. Samsun şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.494 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Samsun satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare konutlar için minimum 112 bin 44 TL, maksimum 186 bin 700 TL arasında değişiyor. Ortalama konut satış fiyatı ise 149 bin 392 TL olarak belirtiliyor.

 

Samsun kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Samsun kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük505 TL, en yüksek 841 TLarasındayken, ortalama kira fiyatı 673 TL değerinde.

Atakumkonut yatırımında kazandırıyor

Samsun’un satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçesi Atakum oldu.Atakum satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.19 artış gösterdi. Atakum ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.834 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Atakum ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 137 bin 586 TL ile 229 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 183 bin 448 TL olarak belirtiliyor.

Samsun konut projeleri

Bölgede kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmaları tüm hızla sürüyor. Samsun’da kentsel dönüşümün devam ettiği yerler ve projeler şöyle: Anadolu, Bafra, Çay Mahallesi, Gazi-Yeşilova, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Saathane Meydan projesi ve Zeytinlik. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve bölgede devam eden başlıca ulaşım ve altyapı projeleri arasında Atakum-Kurupelit Yat Limanı, Atakum İlçesi Sahil Yolu Yapımı (Adnan Menderes Bulvarı) Gar-Tekkeköy Kavşağı Arası Tercihli Yol, Hafif Raylı Sistem (Metrobüs-Troleybüs) Projesi ve Samsun-Kuş Cenneti Arası Sahil Düzenlemesi yer alıyor.

 

Samsun’da bulunan satılık daire ilanlarını yakından görüntülemek istiyorsanız, tüm Samsun satılık daireler için tıklayın!

 

Editör: TE Bilisim