Samsun'da dün Ordu, Ünye, Terme ve Çarşamba başlayan yağmur sonrasında Tekkköy, Canik, İlkadım ve Atakum'da yaklaşık 3 saat süren şiddetli yağmur sonucu bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur, çok sayıda aracın yolda kalmasına neden olurken, bodrum ve zemin katlardaki birçok ev ve işyerlerini de su bastı. Yağış nedeniyle oluşan sular bazı cadde ve sokakları göle çevirirken, Duruşehir Nuri Cerit Caddesi, Derebahçe, Cumhuriyet Meydanı Dış Kavşağı, Atatürk Bulvarı'nda su yüksekliği yaklaşık 1 metreye yükseldi. Trafik ekipleri, Atatürk Bulvarı'nda Liman kavşağı ile Gar kavşağı, Eski stad kavşağı ile Belediyeevleri kavşağı, Baruthane, Kara Samsun bölgesi, Cumhuriyet Meydanı ve Beledievleri - Kirazlık arasına trafikte aksamalar yaşandığı bildirildi.

 Samsun-Ordu karayolunda trafik aksadı. Karayolunda ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, Samsun-Çarşamba karayolunda birçok aracın sel suları nedeniyle yolda kaldığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 2-3 Eylül tarihleri için bazı illerde sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.
AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmeler neticesinde 2-3 Eylül tarihleri arasında sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu. AFAD tarafından yapılan açıklamada, 2 Eylül tarihinde turuncu kodla uyarılan iller; Ankara, Ordu, Samsun, 3 Eylül tarihinde sarı kodla uyarılan iller Afyonkarahisar, Amasya, Burdur, Çorum, Denizli, Eskişehir, Konya, Sinop, Uşak, Isparta, Kütahya, Tokat, Sivas, Nevşehir, 3 Eylül tarihinde turuncu kodla uyarılan iller; Ankara, Ordu, Samsun, 3 Eylül tarihinde sarı kodla uyarılan iller; Amasya, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Niğde, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tokat, Aksaray olarak belirtildi.

Sarı ve turuncu kodlu uyarılar nedir?

Turuncu kod, havayla ilgili “tehlikeli” durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.
Sarı kod, havada "potansiyel tehlike" durumuna işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Güncellenecek...