Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Genel Sekreterliği, üyelerini Samsun'da yapılacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) noktasında bilgilendirerek, girişimcileri yatırıma davet etti. OAİB Genel Sekreterliği, üyelerine gönderdiği bilgi notunda, Samsun'a kurulacak yeni OSB'den yer tahsisinde bulunmak isteyen yatırımcıların Samsun Valiliği ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası kanalıyla başvuruda bulunabilecekleri bildirildi. 

260 hektar alan kurulacak

Tekkeköy'de 260 hektarlık alanda kurulacak olan yeni OSB'de yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üreten, ihracata dayalı, savunma sanayi içeren seçkin yatırımlara tahsis edilmesi hedeflendiğinin belirtildiği bilgi notunda ayrıca, Samsun'a kurulacak olan yeni OSB başta olmak üzere şehirdeki tüm OSB'lerin yatırımcıya avantaj sağlayacağı belirtilirken, yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların destekleneceği kaydedildi. 

Yeşil OSB konseptine uygun

OAİB Genel Sekreterliği tarafından üyelerine gönderilen yazıda öte yandan, OSB'nin konumu ve teknik altyapısıyla ilgili de bilgiler verildi. Yazıda şu bilgilere yer verildi: "Samsun yeni OSB havalimanına 6 kilometre, limana 6 kilometre, karayoluna 1 kilometre ve lojistik merkezi demiryolu yükleme merkezine ise 2 kilometre mesafededir. Sanayi atıklarının kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi ile doğaya zarar vermeyecek şekilde bertaraf edildiği, güneş enerji sistemleri ile desteklenen Yeşil OSB konseptine uygun ve modern hizmet verecektir. Türkiye'nin örnek OSB'lerinden biri olması amaçlanmaktadır."