Gündem

Samsun'da 19 Mayıs coşkusu

Samsun'da, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında 1919 metre bayrak yürüyüşü, fener alayı ve Türk Yıldızları ile Solo Türk'ün gösterileri gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Samsun'da, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" programı belli oldu. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan bayram etkinlikleri kapsamında, 1919 metre bayrak yürüyüşü, fener alayı ve Türk Yıldızları ile Solo Türk'ün gösterilerinin yanısıra birçok konser ve program gerçekleştirilecek. Bayrak yürüyüşü, yarın 16.00'da Atatürk Onur Anıtı önünden başlayıp Cumhuriyet Caddesi, Shell Kavşağından Lise Caddesine dönülüp İstiklal (Çiftlik) Caddesinden 19 Mayıs Bulvarından Cumhuriyet Caddesine yapılacak. 18 mayıs akşamı saat 20.00'da ise DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayıp İstiklal (Çiftlik) Caddesi güzergâhından devam ederek, 19 Mayıs Bulvarı  kavşağından Öğretmenevi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar meşale ve bayrak taşıyan katılımcılarla fener alayı düzenlenecek. 19 Mayıs günü saat 16.30'da Doğu Park'ta Türk Yıldızları ile Solo Türk'ün gösterisi gerçekleştirilecek.

Etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatışının 104. yıl dönümünü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutlayacağımız etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir" dedi.