Samsun'da, uzun zamandır var olan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı imzalı, "Halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, yürüyüş ve bisiklet yollarında aksine bir hüküm olmadıkça alkollü içeceklerin içilmesi yasaklanmıştır" hükmünü içeren genelge, bu hafta başında tekrar basına sızdırıldı. Ve Samsun'da, özellikle Atakum ilçesi sahilinde alkol denetimleri yapılmaya başlandı.

"Rahatsızlık duyanlardan çok şikayet aldık"

Konuyla ilgili kizilirmakgazetesi.com'a özel açıklamada bulunan Vali Zülkif Dağlı, Samsun'da, özellikle Atakum ilçesi sahilinde alkol alanlardan rahatsız olan vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, "Mevzuata göre zaten Samsun'da halka açık yerlerde alkol tüketimi yasak. Bunu tekrar hatırlatarak, denetimleri artırdık" dedi. 

'Huzuru etkileyecek bir vakaya rastlanılmamış' iddiası!

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Cumhuriyet Gazetesine yaptığı açıklamada ise, "Daha çok da sahil kesiminde, özellikle şu an cıvıl cıvıl olan şehrin nüfus yoğunluğunun en çok oluştuğu yerleri de kastederek toplum içinde bir huzursuzluk çıkartma amacı içeren bir genelge, hiçbir anlamı yok. Samsun'da kastedilen yerlerde huzuru etkileyecek en ufak bir vakaya rastlanılmamışken tam tersine sahil şeridinin içinde, ara sokaklarda bu tür huzur bozucu hadiselerin, kriminal dosyaların daha yoğun yaşandığı bir yer genelgeyi daha fazla hak ederdi" dedi.

Ercan ÜSLÜ