Dün yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.16 oranında oy aldı. Erdoğan, Samsun'da ise yine resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 65.34'ünü aldı. Samsun'da, iş dünyasının temsilcileri gerçekleşen seçim sonuçlarını kizilirmakgazetesi.com'a özel değerlendirdi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül:

"Önümüzdeki sürecin daha önceden atılmış bir takım adımların desteklenmesiyle birlikte Türkiye'nin yukarıya doğru daha hızlı yol katedeceğini düşünüyorum. Hem kendimiz hem hitap ettiğimiz coğrafyalar için önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü bir destekle seçilmiş olması bu durumu takviye ettiğini düşünüyorum. Çok net bir zafer çünkü. Türkiye'nin önünü açık görüyoruz. İş dünyası olarak tam destek veriyoruz. Türkiye bundan önce katettiği yolu daha hızlı katederek hak ettiği yere gelecektir." 

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru:

"Öncelikle 13. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri tekrar kazanmasını mutlulukla karşıladık. Kendisini tebrik ederim. İş dünyamız son iki aydır seçim sonuçlarına kitlenmiş durumdaydı. Piyasalar seçime kitlenmişti. Dünyada bütün ülkeler için istikrtar önemlidir.  Mevcut hükümetin istikrarı da iş dünyası için önemli. Taşları birden bire değiştiremiyorsunuz. İş dünyası belirsizlik istemez. Bizler de Türkiye'de istikrarın süreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de sonuçtan  memnunuz." 

Samsun Genç İş İnsanları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Onur Öztekin:

"Öncelikle gerçekleşen seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Artık seçimleri geri bıraktık, iş dünyası olarak görevimizi yapmaya istihdama, ekonomimiz ve şehrimizin gelişimine ayrışmadan katkı sağlamak için var gücümüze çalışmaya devam edeceğiz."

Ercan ÜSLÜ