Samsun'da, İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram, son yaşanan sel felaketinin ardından Derbent Mahallesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, burada yaşananları kamuoyu ile paylaştı. 

"İstedim ki hepiniz gelin gözlerinizle görün. Burası gerçekten anlatılacak değil yaşanılacak ve insanların dertlerini dinlediğiniz zaman, içselleştirip yazacağınız bir bölge" diye Bayram, "Ben 10 aylık ilçe başkanıyım. İlk geldiğimiz zaman ben kendi adıma utandım. Burada bu eziyeti nasıl görmedim, niye bana bunu birileri söylemedi diye inanın kendimden utandım. Bakın bu insanlar buraya 50 yıl önce gelmişler, 50 yıldır da bu eziyeti yaşıyorlar. Hiç kimse buradaki insanların mağduriyetine el atmamış. İnsanları dinliyorsunuz, kanser olanı var, diyalizde olanı var, yol görüyorsunuz bir yol yapılmış, yukarıya çıkmanız eziyet, aşağıya inmeniz eziyet" ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlar uykusuz tetikte bekliyor

Son yaşanan sel felaketlerinden dolayı buradakiş vatandaşların tedirgin olduğunu dile getiren Bayram, "Her yağmurdan sonra buradaki vatandaşlar uyumadan sabaha kadar tetikte bekliyor. Biraz önce yaşlı teyzemiz, uyuya kalmamak için ilaçlarını içmediğini söyledi. Hayvanlarım gider korkusuyla sabaha kadar oturuyormuş. Böyle bir dönemde bu asırda şunu yaşamak inanın gerçekten korkunç. 2012 yılında yaşanan sel felaketinde o kapıcı dairesinde ölen, insanlarla dere yatağına yapılan evlerle, TOKİ’de ki evlerle başladı bu süreç aslında. O dönemin DSİ müdürü, Yusuf Ziya Yılmaz ve Osman Genç hepsi aklandı. Ölenlere olan oldu, kalan mağduriyet aynen devam ediyor" diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ