Samsun’ da gezip görülmeye değer pek çok yer bulunmaktadır. Gerek coğrafi konumu gerekse doğal ve teknolojik güzellikleriyle görenleri hayran bırakmaktadır. Samsun Karadeniz’in gözde kentlerinden biri olması yanında Atatürk’ü anımsatan sayısız manevi değere de ev sahipliği yapmaktadır. Samsun gezisi planlayanlar için merak uyandıran sorulardan biri hangi bölgeyi seçmeliyim? Sorusunun cevabını bulmaktır.

Samsun’da Nerede Yaşanır?

Samsun yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi olarak bilinmektedir. Ayrıca Samsun’ a gezi maksadıyla gelerek daimi yerleşmeyi düşünenler için de ilk sıralarda yer almaktadır. Gezi rotasını Samsun’ a çevirenler için ilk seçenek Atakum olarak gösterilmektedir. İkinci sırayı Derebahçe alırken 3. olarak Kalkanca gösterilmektedir.

 Samsun’un Popüler İlçeleri

 Samsun’un popüler İlçeleri arasında ilk sıra Atakum’a verilmektedir. Ardından Kalkanca ve Derebahçe gelmektedir. Samsun’da görmeden dönülmemesi gereken yerler ise Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı ve Etnografya Müzesi olarak önerilmektedir.

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı yani meşhur Bandırma Vapuru, 2006 yılından bu yana müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bandırma Vapurunun özelliği Mustafa kemal Atatürk’ü Samsun’a taşımış olmasıdır.

 Bu nedenle Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykelleri ve Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşını simgeleyen Denizaltı mayınları, toplar, torpidolar, tüfekler ve sayısız figürler manevi duyguları coşturmaktadır.

Etnografya Müzesi ise, İlk Tunç, Hitit, Katolik ve Helenistik eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Etnografya müzesinde Roma Dönemi ve Osmanlı dönemi eserleri görülmektedir.

 Samsun Popüler Semtler

 Samsun’da gezip görülmeye değer en popüler semtlerin Atakum Cumhuriyet Mahallesidir. Samsun İlçeleri arasında en yüksek nüfus oranıyla tanımaktadır.

 Atakum Mimarsinan Mahallesi de popüler semtler arasında bulunan 3. Yoğun nüfuslu mahalledir.

 İlkadım Fevzi Çakmak Mahallesi, coğrafi ve sosyal alanları bakımından oldukça popülerdir. Ve Samsun’ da 2. Yoğun nüfuslu mahalle olarak bilinmektedir.

Güncellenecektir.