Eğitim Gücü Sen Samsun İl Başkanı Ümit Koyuncu, bankaların maaş taahhüdü karşılığı verilen promosyon ücretleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Koyuncu, promosyon anlaşmalarının Milli Eğitim  Bakanlığı tarafından merkezi olarak yapılması gerektiğini belirterek, Samsun’da yapılan görüşmelerin etkisiz kaldığını söyledi. 

Koyuncu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik çalkantılardan dolayı ücretler beklenmedik biçimde yükseliş göstermiştir. Bankalar tarafından memurların maaşının yatması karşılığında verilen promosyonlar, gerek günümüz şartlarında gerekse geçen sene komik rakamlarda kalmıştır. Bu noktada yetkili sendika olarak Eğitim-Bir Sen’e ilçelerin hep beraber bir promosyon anlaşması yapmasını teklif etmişim. Buna karşılık yetkili sendika süreci tek başına yöneteceğini belirtmiştir. 

Daha sonrasında bankalar daha ilk görüşmede öğretmenleri düşük promosyonlara zorlamış, miktarlar oldukça düşük kalmıştır. Sonrasında yapılan ikinci görüşmeye kadar herhangi bir eylem ve girişimde bulunulmadığından, ikinci görüşmede de benzer teklifler sunulmuştur. Bu noktada hiçbir şey yapmadan sonucun değişmesini beklemek, sadece ve sadece beklemektir. Herhangi bir işe yaramayacaktır ve yaramamıştır da. Promosyon görüşmeleri sürecinde bekleyerek sonuç alınanayacağını tekrar tekrar tecrübe etmenin alemi yok. 

Promosyon görüşmeleri süreci maalesef ilimizde öğretmenlerin yararına ve kararlılıkla yönetilememiştir. İkinci görüşmelerin ardından ilçeler kendi başlarına, kendi kaderlerine bırakılmış ve bu iş yetkili sendikanın eline, yüzüne bulaştırılmıştır. Eğitim Gücü Sen Samsun olarak diyoruz ki eğer bankalar bizleri, promosyon teklifleri olarak küçük rakamlara zorluyorlarsa biz de o zaman kanuni ve hukuki çerçeve içinde eylemlerle protestolarla  onları daha yüksek promosyon vermeye zorlayalım. 

Bu noktada Samsun Eğitim Gücü Sen olarak tüm Eğitim Sendikalarından iş birliği talebi olan herkese kapımızın açık olduğunu da belirtiriz. Promosyonların günümüz ekonomik şartlarına uygun biçimde verilmesini talep eden öğretmenlerimizin şu an üye olduğu sendikanın promosyon görüşmelerinde etkililiğini gözden geçirmesini de isteriz. Bu konularda etkili biçimde ve birlikte mücadele etmek için eğitim çalışanlarımızı Eğitim Gücü Sen’e bekliyoruz."

Ercan ÜSLÜ