Sinema dünyası, son zamanlarda vizyondaki filmlerle dopdolu ve heyecan verici bir dönem yaşıyor. Sinemaseverler, farklı türlerdeki bu yeni yapımları izlemek için sabırsızlanıyorlar. İşte Samsun'da bu hafta vizyona giren filmler:

After: Her Şey

After Everything

Tür: Dram, Romantik

Süre: 1 saat 33 dakika

Film Özeti: AFTER serisinin beşinci ve son bölümünde Hardin'i hayatına devam etme konusunda zorlanırken buluruz. Kitabını yazma motivasyonu bulamayan ve Tessa ile yaşadığı ayrılığın kalp kırıklığını yaşayan Hardin, geçmişte yanlış yaptığı bir kadını aramak ve kendini bulmak için Portekiz'e gider. Tessa'yı geri kazanmayı umarak çıktığı bu yolculukta, önce kendisinin değişmesi gerektiğini fark edecektir.

Tavuri

Tür: Belgesel

Süre: 1 saat 33 dakika

Film Özeti: Tavuri filmi, hayatının yarısını hapisanede geçiren şeytan lakaplı Mustafa Serttaç karakteri aracılığıyla suç, suça bağımlılık, toplum ve özgürlük temalarını sorgulamaktadır. İlkokulu bitirmemiş olan Mustafa Serttaş Kıbrıs’ta yoksul ve parçalanmış bir ailede yetişmiş ve çocukluğundan itibaren hırsızlığa başlamıştır. Zamanla bu alışkanlığı bir tutkuya dönüşmüştür. Filmin yönetmeni Derviş Zaim Mustafa Serttaş’ı sekiz yaşından beri tanımaktadır. Bu çalışmada Serttaş’ın hayatının son beş yılını filme almayı başarmış, çekimlerin bir kısmı Serttaş hapiste iken gerçekleştirilmiştir. Filmin başında yönetmen eski arkadaşını hapisanede ziyarete gelir, bu sayede seyirci olarak yönetmenin kafasında bazı sorular yer aldığını öğreniriz: Tavuri hapisaneden çıktıktan sonra yeni bir hayat başlatmayı başarabilecek midir, yoksa yavaşça kendi sonunu mu hazırlayacaktır? Ülkenin en büyük dolandırıcısı olmasına rağmen ona yönelik bir merhamet geliştirmek mümkün müdür?

Vesnan

Tür: Gerilim, Korku

Süre: 1 saat 25 dakika

Film Özeti: Yasemin ve Enginin mutlu evlilikleri Engin’in gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ile kâbusa döner. Engin’in erkek kardeşi Umut , Yasemin’in abisi Baran ve Umut’un karısı Pelin’in tüm aramalarına rağmen Enginden üç ay kadar haber alınamayınca bazı söylentilere dikkate alarak metafizik tarafı güçlü olan Fatma teyze ile irtibata geçerler, Fatma teyze Engin’e genç bir kız tarafından çok güçlü bir büyü yapıldığını ve onun artık cinlerin kontrolünde olduğunu söyler.

Silüet

Tür: Korku

Süre: 1 saat 22 dakika

Film Özeti: Bir Yılbaşı gecesi eğlencesi için toplanan genç arkadaşları, gecenin ilerleyen saatlerinde kötü bir sürpriz beklemektedir. Gerçek bir kâbusun ardından, Silüet bir daha asla peşlerini bırakmayacaktır.

Metruk

Tür: Bilim Kurgu

Süre: 2 saat

Film Özeti: Film, dünya dışı varlıkları araştıran Ali'nin kaybolması sonrası onu arayışa giren Meryem'in hikâyesini anlatıyor. Dünya dışı yaşamın varlığına inanan ünlü bilim kurgu yazarı Ali Yücetürk uzaylı varlıklarla iletişim kurmak istemekte ve aynı zamanda uzaylı fenomenleri ile ilgili kitabını yazmaktadır. Bu tehlikeli merak Ali'nin dramatik sonunu hazırlar.

Venedik'te Cinayet

A Haunting in Venice

Tür: Dram, Gizem, Suç

Süre: 1 saat 43 dakika

Film Özeti: Emekli olan ve dünyanın en göz alıcı şehirlerinden Venedik’e giden Poirot, istemese de çürümüş ve hayaletlerle dolu bir şatoda düzenlenen bir spiritüel seansı ziyaret eder. Misafirlerden birinin öldürülmesi sonucu Poirot kendini gölgeler ve sırlarla dolu karanlık bir dünyanın içinde bulur.

Maymun Kral Geri Döndü

Xi You Ji Zhi Zai Shi Yao Wang

Tür: Animasyon, Aile, Aksiyon, Fantastik

Süre: 1 saat 35 dakika

Film Özeti: Çok çok uzun zaman önce, Doğu topraklarında şeytanlar kol gezmişti. Önceki yaşamında Buddha Rulai'nin ikinci çırağı olan Usta Tang, Batı'daki Leiyin Tapınağı'na Doğu topraklarını arındırmak için kutsal yazılar getirmeye yemin eder.

Mucize Uğur Böceği İle Kara Kedi

Miraculous - Le film

Tür: Animasyon, Aile, Aksiyon, Fantastik, Romantik

Süre: 1 saat 45 dakika

Film Özeti: Aynı isimli animasyon dizinin film uyarlaması, güçlü süper kahramanlar Uğur Böceği ile Kara Kedi'ye dönüşen ve Işıklar Şehri'ni Atmaca Güve olarak bilinen tehlikeli bir süper kötüden korumak için güçlerini birleştiren Parisli gençler Marinette Dupain-Cheng ve Adrien Agreste'in başlangıç hikâyesine odaklanıyor.

Vizyondaki bu filmler, sinemaseverlere farklı duygusal deneyimler sunuyor ve seçenekler arasında herkes için bir şeyler bulunuyor. Sinema salonları, izleyicileri büyüleyen bu yapımları ağırlamak için kapılarını açtı. Her biri, izleyicilerini büyülü bir yolculuğa çıkarıyor ve sinema tutkunlarını ekrana kilitlemek için büyük bir potansiyel taşıyor.

Bu filmleri izlemek için sinema salonlarına giderek, büyük ekranda unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Sinemanın büyülü dünyasında Samsun'da vizyondaki bu heyecan verici filmleri kaçırmayın!