Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2023 yılı Olağan 1’inci Genel Kurulu komisyon toplantısı, Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Samsun'da meskenlerdeki içme suyuna yapılması planlanan zam teklifi görüşüldü.

SASKİ zarar ettiği için zam teklif edildi

SASKİ Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık, kurumun zarar ettiğini belirterek, böyle bir uygulama teklifinde bulunduklarını ifade etti. Komisyon toplantısında görüşülen teklif, CHP, İYİ Parti ve Saadet Parti Genel Kurul üyelerinin itirazlarına rağmen yüzde 20'lik zam oy çokluğu ile komisyonda kabul edildi. Yanık, yapılan zam oranıyla birlikte kurumun ancak maliyetleri karşılayacağını sözlerine eklerken, komisyon kararı, yarın yapılacak SASKİ Genel Kurulu toplantısında son kez görüşülerek karara bağlanacak ve 1 Haziran itibarıyla uygulamaya konulacak.

Mahkeme zammı iptal etmişti

Öte yandan 2019'daki yerel seçimler öncesi içme suyuna önce indirim, seçimden hemen sonra ise yüzde 25 zam yapılmıştı. Sonrasında ise mahkeme yapılan zammı iptal etmişti. Bugün yapılan SASKi'nin komisyon toplantısında, alınan mahkeme kararını hatırlatan CHP'li üye Hasan İpek, "Şimdi zam yaparak, mahkeme kararının tam tersini uyguluyoruz. Mahkeme zaten su kullanım bedelini pahalı bulduğu için zammın iptaline karar vermişti. Biz şimdi tekrar zam uygulamaya çalışıyoruz. CHP grubu olarak bu teklife ret oyu vereceğiz" dedi.

Ercan ÜSLÜ