Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçede görevlerini sürdüren öğretmenlerle bir araya geldi. Canik’te görev yapan öğretmenleri kahvaltı programında ağırlayan Başkan İbrahim Sandıkçı, onlara Çanakkale ziyareti hediye etti. Özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlere teşekkür eden Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik’teki öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın yaşamını konu alan ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’ filmiyle buluşturacaklarını söyledi.

Sandıkçı “Öğretmenlik,  gönül uğraşıdır”“Erdem sahibi bireyler insanlığa fayda sağlayacaktır”

Programda gerçekleştirdiği konuşmada, eğitimli toplumların oluşmasında öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiğine işaret eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Öğretmenler, öğrencilere rehberlik etmede, onların gelişimine katkıda bulunmada ve toplumun eğitim sürecinde kilit rol oynayan kişilerdir. Öğretmenlik, manevî doyumu hiçbir meslekte bulunmayan bir gönül uğraşıdır. Gönülden inanıyoruz ki, bilgiyle donanan, dürüst, ilkeli ve erdem sahibi bireyler olarak yaşama hazırlanan nesiller, ülkemizin her köşesinde, dünyanın farklı ülkelerinde insanlığa fayda sağlayacaktır. Onlar bilgileri ve kişilikleriyle Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, insanlığın ayaklar altına alınan onurunu yeniden diriltecek ve ayağa kaldıracaklarıdır” diye konuştu.

Sandıkçı “Öğretmenlik,  gönül uğraşıdır”Aybüke Öğretmen için buluşuyorlar

Canik’teki öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sinemada ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’ filmiyle buluşturacaklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizdeki öğretmenlerimizle birlikte, mesleğine olan sevdasıyla görev yaparken hain teröristler tarından şehit edilen, şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını konu alan ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’ filmini sinemada izleyeceğiz. Aybüke öğretmenimizin yaşamına, öğrencilerine olan sevgisine şahitlik edeceğiz. Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın ve tüm şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Görevlerini büyük bir özveriyle ifa eden toplumumuzun en değerli hazineleri, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmen Günü’nü canıgönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sandıkçı “Öğretmenlik,  gönül uğraşıdır”Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: