Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı yapılan ve yeniden inşasına başlanan 8 okuldan ikisinin inşaatı tamamlandı.

Geçtiğimiz günlerde Şeyhdavutlar İlkokulunun eğitim ve öğretime kazandırılmasının ardından bu kez de Özpınar Mahallesi İlkokulunun da tamamlandığını ifade eden Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Eski okullarımızı bir bir yeniliyoruz ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecek ortamı hazırlıyoruz. Bu kapsamda yenilenen okullarımızdan biri olan Özpınar İlkokulu, tamamlanmış ve eğitim öğretime hazır hale gelmiş bulunmakta. Bu iki okulumuzun inşaatı bitti. Milli Eğitime teslim edilecek. Yeni yuvalarında öğretmen ve öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz." dedi.

Yıldırak, "Yeni okulumuz ilçemize ve Özpınar Mahallesi’ne hayırlı olsun diyor, okulumuzun yapımında emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Yıldırak, ilçede Sarıgöl 4 Eylül İlkokulu, Yeniköy Şehit Muammer Kara İlkokulu, Sarıgöl Şehit Esin Akay İlkokulu, Karacaali İlkokulu ve Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlkokulunun inşaatlarının devam ettiğini, önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime yetiştirileceğini ve okullarda çocuklar için oyun alanların da yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: iha