Ankara Bizim Dostlar Türk Müziği Derneği tarafından düzenlenen yarışmada Bafralı ve Samsunlu güftekâr ve  besteciler de eserleriyle Final'de yarışacak.

Yarışma Koordinatörü ise aslen Amasyalı ve bestekâr Naci Tunçel olup; esereri ses sanatçıları seslendirecek ve Türkiye'de  eserleriyle ün yapmış olan güftekârlar ve bestekârlar da seçici Kurul'da ( Jüri ) görev yapacaklar.

Serbest konulu güfte yarışması Finali'nde Samsun'da görev yapmış bestekâr Mustafa Çalık; sözlerini Yeter Bektaş'ın yazdığı " Bu Akşam " adlı güftesiyle, Deprem konulu güfte  yarışmasında Samsun Atakum Yeni Mahalle Mahallesi'nde ( Atakent ) yaşayan ve aslen Bafralı olan söz yazarı ( güftekâr ) Oktay Zerrin'in sözlerini yazdığı " Deprem Çocuğu " adlı güftesini bestekâr ve Üroloji Uzmanı Yaşar Bedük, sözlerini Murat Kocaballı'nın yazdığı ve bestesini Samsunlu TSM Koro Şefi Cavit Ersoy'un bestelediği " Bir Kulun Yok mu ? " ve yinr Samsunlu bestekâr Macit Güneş'in bestelediği; sözlerini güftekâr Nevra Çağlayan'n yazdığı " Ay Küsüyor " adlı eseri, Final'de yarışacak.

Yarışmanın Finali; 11 Şubat 2024 Pazar günü, Ankara Bahar Kafe'de; saat 15.00 sularında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Arzu VURAL