Samsun Haberleri

Serbest ve Deprem Konulu Güfte ve Beste Yarışması'nda Geri Sayım Başladı

Ankara  “ Bizim Dostlar Türk Müziği Derneği ”tarafından düzenlenmiş olan, " Serbest ve Deprem " konulu " 2. Güfte ve Beste Yarışması Finali'nde geri sayım başladı.

Abone Ol

Ankara Bizim Dostlar Türk Müziği Derneği tarafından düzenlenen yarışmada Bafralı ve Samsunlu güftekâr ve  besteciler de eserleriyle Final'de yarışacak.

Yarışma Koordinatörü ise aslen Amasyalı ve bestekâr Naci Tunçel olup; esereri ses sanatçıları seslendirecek ve Türkiye'de  eserleriyle ün yapmış olan güftekârlar ve bestekârlar da seçici Kurul'da ( Jüri ) görev yapacaklar.

Serbest konulu güfte yarışması Finali'nde Samsun'da görev yapmış bestekâr Mustafa Çalık; sözlerini Yeter Bektaş'ın yazdığı " Bu Akşam " adlı güftesiyle, Deprem konulu güfte  yarışmasında Samsun Atakum Yeni Mahalle Mahallesi'nde ( Atakent ) yaşayan ve aslen Bafralı olan söz yazarı ( güftekâr ) Oktay Zerrin'in sözlerini yazdığı " Deprem Çocuğu " adlı güftesini bestekâr ve Üroloji Uzmanı Yaşar Bedük, sözlerini Murat Kocaballı'nın yazdığı ve bestesini Samsunlu TSM Koro Şefi Cavit Ersoy'un bestelediği " Bir Kulun Yok mu ? " ve yinr Samsunlu bestekâr Macit Güneş'in bestelediği; sözlerini güftekâr Nevra Çağlayan'n yazdığı " Ay Küsüyor " adlı eseri, Final'de yarışacak.

Yarışmanın Finali; 11 Şubat 2024 Pazar günü, Ankara Bahar Kafe'de; saat 15.00 sularında gerçekleştirilecek.