Memleket Partisi Bafra ilçe başkanı Sezai Gökbayrak başkanlıktan ve partisinden istia etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılan Muharrem İnce Memleket Partisini kurdu. Kısa süre içerisinde örgütlenen parti Samsun kurucu başkanlığına  ise Ankara'ya davet ettiği ve görevi kendisine tebliğ ettiği  Mali Müşavir Recep Kılıç'ı görevendirdi. Samsun İl Başkanı olan Kılıç, Bafra örgütlenmesine ise kendisi gibi aynı mesleği paylaşan Mustafa Akın'ı atamış, Mustafa Akın işlerinin nedeni ile başkanlıktan istifa etmişti. Akın'dan sonra parti bakanlığına Sezai Gökbayrak atandı. 

PARTİYLE BİR BAĞI KALMADI

Gökbayrak ise başkanlık görevini Samsun İl Başkanı Recep Kılıç'ın ataması ile görevlendirildi. Sezai Gökbayrak Mustafa Akın'dan sonra görevini bırakan ikinci başkan oldu. Öte yandan Gökbayrak sadece başkanlıktan istifa etmediği parti üyeliğinden de istifa ettiği öne sürüldü. 

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK

Sezai Gökbayrak'ın istifasından sonra boşalan koltuğa ise, Berke Dondurma Külahları İşletme sahibi Serkan Kenanoğlu'nun düşünüldüğü, Kenanoğlu'nun ise başkanlığa sıcak öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim