Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Aile Çalıştayı” Bartın’da yoğun bir katılımla tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bartın Üniversitesinin (BARÜ) de paydaşı olduğu etkinlikte bilimsel veriler üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Öğretim elemanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların da yer aldığı etkinlikte ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde görüş alışverişi yapıldı.

“Sonuçlarını merakla bekliyoruz"

Çalıştay açılışında konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Güçlü bir millet, güçlü bir toplum olmanın temel şartı sağlam aileler kurmak ve güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır. Şeyh Edebali’nin ‘Aileyi Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözü bu durumu çok güzel özetlemektedir. Ailelerimizin yaşadıkları onları doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen sosyal, ekonomik, hukuksal, eğitim ve öğretimi ilgilendiren, dijitalleşme, çevre ve iklim ile ilgili ortaya çıkan ya da çıkabilecek sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması ilimiz açısından da çok değerlidir. Bu bakımdan aile çalıştayının sonuçlarını merakla bekliyoruz” dedi.

“Milletin en asli unsuru ailedir”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen çalıştayın önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Milletin en asli unsuru ailedir. Ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması aynı zamanda daha güçlü bir Türkiye ve daha aydınlık yarınlar anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Aile çalışmaları ile ailenin toplumdaki yeri gibi kavramları tarihten örnekler vererek aktaran Rektör Uzun, “Ailenin güçlendirilmesi konusunda yapılacakların ve kat edilecek mesafelerin olduğu açıktır. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılında bu mesafeler kat edilecek ve sürdürülebilir çözümler üretilecektir. İşte bu noktada Bartın Üniversitesi olarak bizler de önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla kadın ve ailenin toplumdaki konumunun daha da güçlendirilmesi için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yapılan çalıştayla bakanlığın çalışmalarına katkı sunulacak”

Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir ise ailenin korunmasından sosyal hayata kadar birçok konunun görüşülerek bakanlığın çalışmalarına katkı sunulacağını kaydederek “Ülkemizin sosyal sorunlarının çözülmesi, ailenin korunması, güçlendirilmesi, sosyal faaliyetlerin artırılması hedeflenerek bakanlık çalışmalarına katkı sunmak amacıyla üniversitelerimizden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarından bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza kadar geniş bir yelpazede bu çalışmayı bakanlığımıza sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplamda 3 oturum olarak gerçekleştirilen çalıştayda “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alındı. Gün boyu devam eden etkinlikte elde edilen veriler raporlaştırılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulacak.

Kaynak: