Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, hakem Halil Umut Meler'e yönelik maç sonrası gerçekleşen fiziksel saldırıyı kınayarak, sporda 'Şiddet Yasası'nın uygulanması gerektiğini ifade etti.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı 1-1 sona erdi. Karşılaşmada her iki takımdan da birer oyuncu kırmızı kart görürken, Çaykur Rizespor'un beraberlik golü son dakikalarda geldi. Ancak maçın son düdüğünün ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Meler, yerdeyken de saldırı devam etti. Bu fiziki saldırı kamuoyu tarafından kınanırken, Başkan Yüksel Yıldırım da "Şiddet Yasası" önerisinde bulundu.

“Sporda artık ‘Şiddet Yasası’ uygulasın ve kimse kayrılmasın”

Hakemlere karşı olan tepkilerini centilmence gösterdiklerini ifade eden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “Bu sezon bazı müsabakalarımızda yapılan haksız hakem kararları karşısında centilmence açıklama yapmayı prensip edinen Samsunspor Başkanı olarak, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e yapılan çirkin fiziksel saldırıyı kınıyorum. Müsabakanın Hakemi Halil Umut Meler ve ekibine geçmiş olsun dileklerimi diliyorum. Bu tarz eylemlerin tarafımızca kabul edilebilmesi asla mümkün değildir. Sporun ruhuna aykırı olan her türlü şiddeti kınıyorum! Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Umarım bu olay Türk sporunda ve futbolunda bir milat olur. Sporda artık ‘Şiddet Yasası’ uygulasın ve kimse kayrılmasın” dedi.

Mehmet Ünlü