Samsun merkezli 5 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 2’si adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamında önceki sabah Samsun merkezli 5 ili kapsayan çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda 41 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen sikke ve objeler, 1 adet antika olduğu değerlendirilen tabanca, 3 adet metal el dedektörü, 1 adet ruhsatsız tabanca ve şarjörü, 14 adet 9 mm çapında tabanca mermisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili toplam 15 kişi gözaltına alındı. 13 kişi ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılırken, R.D. ve M.M. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.
Tarihi eser kaçakçılığından 2 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun merkezli 5 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 2’si adliyeye sevk edildi..
Muhabir: TE Bilisim
Yorumlar
Samsun Haber Tercih Edilen Haber
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Kızılırmak Gazetesi Samsun Haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çok Okunanlar
Bafra da otomobil alım satımına yeni soluk: BAFRA OTO PAZARI hizmete hazırlanıyor
Çarşamba'da 18 yaşındaki kız evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
Samsun'da forklift rampa aşağı inerken devrildi: 1'i ağır 2 yaralı
Bafra’da Kazandıracak Proje İçin Geri Sayım Başladı
Kapıkaya Festivali doğa ve adrenalin tutkunlarını buluşturdu





