Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, Bafra ilçesinde 2022 yılı sonu hasat döneminde çiftçiden 50 bin ton çeltik satın aldıklarını açıkladı. Bafra'da geçen yıl toplam 80 bin ton çeltik üretildiğini bildiren Cebeci, "Bunun yüzde 60'ını biz satın aldık. Buradaki çiftçimize toplam da 750 milyon TL ödeme yaparak, bölge ekonomisine önemli katkıda bulunduk" dedi. 

1800 kooperatif marketi var

Kooperatifin ilçede 80 bin ton işleme kapasiteli pirinç fabrikası olduğunu hatırlatan Cebeci, "Orada işlenen pirincin bir bölümünü Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kredi Yurtlar Kurumu'na veriyoruz. Bir bölümünü ise kooperatifimizin kurduğu ve sayısı 1800'e ulaşan marketlerde satışa sunuyoruz" bilgisini paylaştı. 

"Çiftçiye özgüven sağlıyoruz"

Çiftçilerle ekim öncesi sözleşme yaptıklarını da kaydeden Cebeci, "Tohumumu, hammaddesini, gübresini ve motorinini Tarım Kredi Kooperatiflerinden alan çiftçi, yaptığı sözleşme ile de özgüven sağlamış oluyoruz. Öte yandan hasat zamanı çiftçiyi tüccara ezdirmeyerek, ürününü en yüksek fiyattan alıyoruz. Aldığımız ürünün parasını da 5 gün içerisinde ödüyoruz. Çiftçi bu durumdan çok memnun" ifadelerini kullandı. 

Ercan ÜSLÜ