Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, "1 milyon ortağımız ve 2000'in üzerindeki marketimizle 80 milyon insana hizmet veriyoruz" dedi. Samsun ve bölgesinde 100'e yakın tarım kredi marketi olduğunu belirten Cebeci, "Tarım Kredi marketlerimizde satılan ürünler franchising modeline yakın bir modelleme ile diğer marketlerde de satışa sunulacak" dedi. Pilot illerde bu yeni çalışmanın hayata geçirildiğini sözlerine ekleyen Cebeci, tarım kredi ürünlerinin çok yakında Samsun'da da diğer birçok markette satışa sunulacağını kaydetti. 

132 çeşit ürün verilecek

Kasım 2022'de hayata geçirilen Koopbakkal projesi hakkında bilgi veren Cebeci, projeye katılan bakkalların normal gündelik işlerine müdahil olunmayacağının altını çizerek, “Bakkallarımız bir rafını bize ayırmış olacak. Onlara kendi marketlerimizde de satılan yaklaşık 132 adet temel tüketim maddesini vereceğiz. Projeye başvurular elektronik ortamdan olacak. Faaliyet süresi en az 5 yıl ve çalışma ruhsatı kendisi ya da eşi üzerinde olan, dükkanları 75 ila 150 metrekare arasında olan ve tek şubeli olan bakkallarımız elektronik olarak başvuru yapabilirler. Değerlendirmelerimizi pilot illerdeki Bakkallar Odası ile müştereken yürütülecektir” dedi.

"Yerli üreticimizi, çiftçimizi destekliyoruz"

"Market sayılarımızı arttırmayı planlıyoruz" diyen Cebeci, "Ve biz market sayımızı artırdıkça çiftçiden daha çok ürün talep edeceğiz. Ancak biz diğer marketler gibi Kanada'da, Rıusya'da, Çin'de çeltik ucuz diye çeltik satın almıyoruz. Tam tersi yerli üreticimizi, çiftçimizi destekliyoruz. Bizim böyle bir politikamız var. Bizim amacımız çiftçimize gelir ve sürdürülebilirliğini sağlamak" şeklinde konuştu.

Ercan ÜSLÜ