Trabzon ve turizmi bir bütün olarak gören Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, turisti ve turizmi çeşitlendirmek adına projelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Amaçlarının tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Trabzon’u çekim merkezi haline getirmek olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, yaz mevsimi boyunca hem Trabzon’a hem de Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olan turizm merkezlerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Çal Mağarası’nın ziyaretçilerine doyumsuz anlar yaşatıyor

Doğu Karadeniz’in ve Trabzon’un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve ‘Yeraltındaki saklı cennet’ olarak nitelendirilen Çal Mağarası’nın ziyaretçilerine doyumsuz anlar sunduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Sadece Trabzon ve Türkiye için değil dünya için de çok önemli bir miras olan Çal Mağarası, içerisindeki muhteşem doğal şekilleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Mağarayı daha cazip hale getirmek için içerisindeki ahşap yürüyüş yolunu paslanmaz çelik olarak yeniledik. Yine mağara içerisinde acil durum planına göre kamera sistemi, aydınlatma sistemleri, alarm sistemleri kurulmuş olup, acil durum çıkış noktaları düzenlenmiştir. Çal Mağarası’nı 2023 yılında 165 bin 688 yerli ve yabancı misafirimizin ziyaret etmesinden memnuniyet duyduk” dedi.

Kızlar Manastırı’na büyük ilgi 

Kızlar Manastırı’nın restore edilip yeniden hizmete açıldıktan sonra büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Manastırın mülkiyeti Aralık 2019 itibarıyla Büyükşehir Belediyesine devredildi. Gerçekten şehrin merkezinde sırtını Boztepe’nin eteklerine dayayan, çok kadim şehir Trabzon’un çok önemli tarihi mekânlarından bir tanesi olan Kızlar Manastırı’nı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Eylül 2021’de ziyarete açtık. Şehrimizin güzide mekânlarından Kızlar Manastırı’mız, yeni yüzüyle müzikten tiyatroya, resimden edebiyata, sanatın her alanında, kültür sanat merkezi olarak turizme katkı sağlıyor. Yıl boyu gerçekleştirdiğimiz birbirinden farklı etkinlikler misafirlerimizden de büyük ilgi görüyor. Yaz mevsimi boyunca yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı misafirimiz Kızlar Manastırı’nı ziyaret etti. Yine önemli müzelerimizden Trabzon Şehir Müzesi’ne yaklaşık 25 bin yerli ve yabancı turist ziyarette bulundu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: