Altınordu Belediyesi ve Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü iş birliği ile Candan Fasl-ı Dil Türk Musikisi Topluluğu, 100.Yıl konseri düzenledi. Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde salonu dolduran yüzlerce sanatsever güzel anlar yaşadı.

“Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını sanatla kutluyoruz”

Programda konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Cumhuriyetin 100’ncü yılını gururla kutlarken, sanat etkinliğinde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Tören, “100 yaşında kadim medeniyetimiz üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, aslında binlerce yıllık bir birikime dayanan güçlü ve gürbüz bir çınar olduğunu da gösteriyor. Biz bu bilinçle Türk milletinin asil çocukları olarak devir aldık bu emaneti. Cumhuriyeti kuran, bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadın en küçükten en büyüğüne varlığını Türk milletine adamış ve adanmış herkese Ordu’dan mekanı ve zamanı da şahit tutarak selam olsun. Bizler ikinci yüz yılda hep birlikte Cumhuriyet ideallerini bir adım daha ileriye götürmek ve taşımak sorumluluğunu aynı zamanda heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı programda topluluk tarafından eserler seslendirilirken, aynı zamanda bir süre önce hayatını kaybeden, Ordu’da sanat alanının önemli isimlerinden Türk Sanat Müziği Koro Şefi Engin Candan anısına eserler seslendirildi.

Kaynak: