Bafra’da bulunan Aybelya Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek Tıbbi Detoks Kampı ile ilgili detayları paylaşan Uzman Diyetisyen Zübeyde Semiz; “Kampımız 23 Ağustos 2024 tarihinde Aybelya otelde başlayacak ve 7 gün sürecektir. Dileyen katılımcılar bu süreyi uzatabilecek. Başvuru ve bilgi için telefon numaralarından iletişime geçebilir. Dileyen katılımcılar aileleri veya yalnız katılabilecek” diye konuştu.
Bu özel bütüncül tıp uygulamasının gerçekleştirileceği Tıbbi Detoks Kampı; bir tıp doktoru, bir uzman diyetisyen ve bir uzman klinik psikolog eşliğinde gerçekleşecek. 
Kampla ilgili bilgi paylaşan Öğretim Görevlisi ve Uzman Klinik Psikolog Sevda Burak şunları söyledi: “Bütüncül bir bakış açısıyla ve kanıta dayalı sağlık uygulamalarıyla zihinde ve bedende yer bulan pek çok rahatsızlığın iyileşme sürecine destek olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda kampımız 7 temel ilkeyi temel alır: Beslenmeyi iyileştirmek, hormonları dengelemek, inflamasyonu azaltmak, sindirimi onarmak, detoksifikasyonu arttırmak, enerji metabolizmasını güçlendirmek, zihni sakinleştirmek.”
Bu kampta, bütüncül bir tıp anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Uzman Diyetisyen Zübeyde Semiz; özellikle tek doktorla tam iyileşme sağlayamayan hastalar için çözüm bulmak amacıyla çok yönlü bir uygulama yapılacağını bu sayede sürdürülebilir bir iyileşme ve kaliteli bir yaşama geçiş planladıklarını belirtti.
Kampa katılan katılımcıları her yönüyle ele alacaklarını belirten Doktor Muhsin Ayrancı ise, fiziki muayene ile ostoyopati yöntemiyle kullanarak hızlı iyileşmeler sağlayabileceklerini, aynı zamanda ihtiyaç halinde dileyen hastaya tıbbi müdahale etmek için kliniğe kadar götürebileceklerini ifade etti.
Aybelya Tatil Köyü’nde doğayla iç içe gerçekleşecek kampta gün içinde yürüyüşler, nefes egzersizleri yapılmasının yanı sıra, kampa katılanlara hizmet verecek dünyaca ünlü şef eşliğinde özel yemeklerin ve içeceklerin hazırlanacağı belirtildi. Ayrıca dileyen katılımcılar yapılan yemeklerin ve içeceklerin şeften tarifini alıp sonrasında kendisi de uygulamaya devam edebilecek. Sağlıklı ya da belli rahatsızlıkları bulunan herkesin rahatlıkla katılabileceği bu özel kamp 23 Ağustos tarihinde başlayacak. Sınırlı kontenjana sahip Tıbbı Detoks Kampı için hemen yerinizi ayırmak için  numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ