İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye Okçuluk Federasyonunun neden Samsun’da hiçbir şampiyona yapmadığını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, TBMM Soru Önergesi vererek sordu.

SAMSUN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYORDU

2023 yılının ilk iki ayında Samsun’da dört organizasyon gerçekleştiğini vurgulayan Usta, “Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayan ve Samsun’daki okçuluk sporuna önemli bir değer katan Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2023 yılı sonuna kadar yapılması planlanan tüm şampiyonaları Antalya, İstanbul ve Ordu illerine çekilip bu illerde gerçekleştirilmiştir” dedi.

Usta: “Türkiye Okçuluk Federasyonunun resmî web sitesinde yayımlanan 2024 yılı Faaliyet Programında Samsun’a bir kere dahi ev sahipliği verilmemiş olduğu görülmektedir.”

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin uyumlu çalışamadıkları konusunun basında yer aldığını söyleyen Usta, “Samsun’a gönderilen antrenörleri Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından ‘Ben burada devletin memurlarından başka kimseyi tutmam’ diyerek sporcularla birlikte tesisten çıkardığı basına yansıyan gerçekler arasındadır” dedi.

SAMSUN KİŞİSEL MESELELERE MALZEME YAPILAMAZ

Samsun’un, okçuluk sporu için uygun hava koşulları (rüzgârın verimi) ve alan koşulları ile son derece verimli bir coğrafyaya sahip olduğuna vurgu yapan Usta, “olimpiyat yapmış bir şehir olarak üst düzey tesisleri ile bu şampiyonalara ev sahipliği yapacak kapasitededir.” dedi.

Usta: “Samsun kişisel meselelere malzeme yapılamaz.”

Alınan bu kararın hem Türkiye Okçuluk Federasyonu nezdinde hem de Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü nezdinde araştırılıp kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Usta, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti:

İL MÜDÜRÜNÜ O MAKAMDA TUTMAYA DEVAM EDECEK MİSİNİZ

1)      2023 yılında Samsun’da yapılması planlanan şampiyonaların başka illere çekilmesinin ve 2024 yılında Samsun’a ev sahipliği verilmemesinin gerçek nedeni nedir?

2)      İddialar doğruysa Samsun’un menfaatlerini gözetmeyen bir il müdürünü o makamda tutmaya devam edecek misiniz?

3)      Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci arasındaki bu problemi araştırmak ve çözümünü sağlayıp, Okçuluk şampiyonalarında Samsun’u yeniden ev sahibi yapmak için ne zaman harekete geçeceksiniz?

4)      2024 yılında yapılacak olan programı düzeltip Samsun’a yeniden bu şampiyonalar için hak ettiği ev sahipliğini verecek misiniz?

Ümit CEYLAN

Editör: Yunus Koncak